CS:GO

NiP: Det blir inga lätta matcher i SM-finalen

Av: 

Tobias Lundgren

E-SPORT

Ninjas in Pyjamas enkelt vidare till final i E-sport-SM

NiP tog sig enkelt till final i E-sport-SM och är just nu överlägsna i Sverige.

Men om någon tror att de redan räknat in ännu en SM-titel till meritlistan har den fel.

– Fnatic, ex-LGB och SK är alla duktiga lag, så det finns inga lätta matcher. Det såg vi förra SM-finalen också, säger Adam ”Friberg” Friberg.

Regerande mästarna Ninjas in Pyjamas väntade till näst sista kvalet innan de gick in i årets upplaga av E-sport-SM. Väl där väntade mixlaget Aftermatch i deltävlingens final. På förhand räknade alla med total kross - men uppstickarna bjöd på tyngre motstånd än väntat.

– Vi slarvade och gav bort många rundor vi inte skulle förlorat. Kanske underskattade vi dem lite, erkänner Adam ”Friberg” Friberg.

16-årige talangen ledde sitt lag

Första kartan, Nuke, blev nämligen en hyfsat jämn tillställning där Aftermatch lyckades ta hem hela tolv rundor efter storspel av 16-årige talangen Aleksandar ”Jayzar” Zarkovic. Men till slut tog ninjorna hem första kartan med siffrorna 16-12.

– Nuke är en karta där en kan vinna med 16-0 eller så blir det så jämnt som det blev. Ingen optimal karta att spela mot några en inte har koll på, säger Friberg.

”Skillnad att möta ett sådant här lag”

Därefter väntade Dust2 och Aftermatch hopp om att vända rann snabbt ut i den blodfärgade sanden. NiP låste ner kartan totalt och vann till slut med hela 16-2. Men Friberg berömde ändå motståndet efteråt.

– Jag tycker alla i deras lag var helt ok. Det är skillnad att möta folk som spelar så här, jämfört med ett etablerat lag. De kanske står på helt andra positioner än vad en mer erfaren spelare skulle göra. Men det är bara kul att det kommer fler lag, vi ser bara positivt på att de kommer och spelar.

”Blir inga lätta matcher”

Nu kommer Ninjas in Pyjamas gå in i ett bootcamp inför Dreamhack Summer och SM-finalen, där de siktar mot att försvara titeln de har sedan förra året. Men det står en rad lag redo att grusa drömmarna.

– Det finns många bra lag i Sverige. Fnatic, ex-LGB och SK är alla duktiga lag och det finns stor potential i svenska scenen. Så det blir inga lätta matcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

CS:GO