Orange klar för jätteturnering i Kina

E-SPORT

Svensken gick obesegrad genom europeiska finalerna

Nyblivne Alliance-spelaren Jon ”Orange” Westberg har nått sin första framgång i nya organisationen.

Efter att ha gått obesegrad genom de europeiska finalerna av WESG kommer svensken göra upp om 300 000 dollar i den stora finalen i Kina.

Jon ”Orange” Westberg blev nyligen värvad av The Alliance som organisationens första Hearthstone-spelare. Nu har värvningen börjat betala av sig då Orange är klar som en av de europeiska spelarna i jättefinalen av World Electronic Sports Games i Kina, där 300 000 dollar står på spel i Hearthstone-turneringen.

Utklassade motståndet i andra matchen

Orange inledde de europeiska finalerna mot finske NoRage. Den serien tog svensken hem med 3-2. Sedan fortsatte svensken på vinnarspåret mot den brittiske spelaren Paradox_HS. Andra matchen blev en rejäl utklassning och Orange kunde vinna med hela 3-2.
Mot tyske Bunnyhoppor blev det återigen tight, men Orange kunde säkra segern med 3-2 igen. Med tre raka vinster krävdes bara att Bunnyhoppor skulle besegra Fenomeno för att Orange skulle vara klar för Kina.

Vände underläge till seger

Bunnyhoppor levererade och svensken fick sedan spela en obetydlig match mot Fenomeno, som Orange ändå vann efter att ha vänt ett underläge med 0-2 till seger. Nu kan svensken se fram emot sin största turnering någonsin som Hearthstone-proffs. Schemat för WESG-finalerna är ännu inte klart då kvalen i de olika världsdelarna håller på under oktober.