Pyths glädjebesked – slipper operera handen

avTobias Lundgren

E-SPORT

AWP-stjärnan ser ut att vara närmare en comeback

Pyth behöver inte operera sin skadade hand. Foto: HLTV.org

Ninjas in Pyjamas nyförvärv Jacob ”pyth” Mourujärvi har tvingats till en paus i spelandet på grund av en skada i handen.

Nu kommer ett glädjebesked för stjärnan: Han slipper operation.
”Men jag måste jobba mycket med handen för att komma tillbaka”, skriver svensken på Twitter.

Svenske CS:GO-stjärnan Jacob ”pyth” Mourujärvi värvades till Ninjas in Pyjamas i slutet av december efter att Aleksi ”allu” Jalli lämnat organisationen. Spelarbytet blev en riktig uppsving för NiP, som i våras vann DreamHack Masters Malmö med pyth i laguppställningen, men bakslaget låg alldeles runt hörnet.

I somras gick organisationen ut med att pyth drabbats av en skada i handen som skulle tvinga honom till en paus i spelandet. Sedan dess har NiP spelat med en rad inhoppare, senast Mikail ”Maikelele” Bill som var med och vann Starseries i september, i väntan på att Mourujärvi skulle återhämta sig från skadan.

NiP spelar turnering i Brasilien

Ett tag pratades det om att en operation skulle krävas för att bana väg för en comeback, men under måndagen gick pyth själv ut med ett glädjebesked på Twitter.
”Jag har stora nyheter idag: Det behövs ingen operation. Men jag måste jobba mycket med handen för att komma tillbaka”, skriver han på Twitter.
NiP är just nu i Brasilien med inhopparen Maikelele, där de förbereder sig inför ESL ProLeague-finalerna. Men en återkomst för pyth ser alltså allt närmare ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO