E-sport

EA utmanar ”Lol”

E-SPORT

Utvecklar nya moba-spelet Dawngate

Man förstår att e-sportvärlden blivit mainstream när Electronic Arts knackar på dörren.

”Dawngate” heter deras svar på ”League of legends”.

Att genren moba – multiplayer online battle arena – lockar över 30 miljoner spelare har inte passerat obemärkt förbi i spelindustrin. Och den siffran gäller bara för Riot Games-spelet ”League of legends” – inte andra konkurrenter som ”Dota 2” och ”Heroes of Newerth”. Bara häromveckan presenterade utgivaren Zynga sina planer på att ge ut ett moba-spel till Apples mobiltelefoner och surfplattor. ”Starcraft”-giganten Blizzard har ägnat minst tre år åt sin egen version, ”Blizzard all-stars”.

Ska ”kännas bekant”

Och nu är det dags för ”Dawngate” – ett Electronic Arts-stämplat spel som enligt obekräftade uppgifter utvecklas av en ny studio som knoppats av från ”Dead space”-studion Visceral. Redan på spelets hemsida erkänner man att man sneglat på konkurrenterna: ”Dawngate” ska både ”kännas och se bekant ut”.

Få detaljer

Utöver löften om att communityt ska kunna skapa mytologin kring spelet, samt skräddarsy sina karaktärer, är detaljerna knapphändiga.

Man kan registrera sig för en betaversion om man står ut med att skaffa sig ett av Electronic Arts Origin-konton. Något premiärdatum har inte offentliggjorts.

Peter Ottsjö

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

E-sport