Franska ryktet: EnVy byter spelare igen

E-SPORT

Nyförvärvet DEVIL ser ut att få lämna laget

Team EnVyUs har haft det kämpigt efter en tid som världens absolut bästa CS:GO-lag.
Nu ryktas det från välinsatta franska källor att ännu ett spelarbyte är på gång.
”Sixer kommer gå med i EnVyUs i utbyte mot Devil som går till Millennium”, skriver frilansreportern DeKay på Twitter.

Franska Team EnVyUs var länge laget alla ville slå i CS:GO-världen. Från slutet av 2014 och under förra året radade de upp seger efter seger, men under 2016 började maskineriet hacka och EnVyUs hade långa stunder svårt att ens placera sig på prispallen när topplagen samlades för turneringar. Efter Intel Extreme Masters i mars fick Fabien ”kioShiMa” Fiey så lämna laget och göra plats för landsmannen Timothée ”DEVIL” Démolon, men resultaten uteblev ändå fram tills EnVyUs lyckades vinna GFINITY CS:GO Invitational i september, deras första stora turneringsseger sedan februari.

”Kommer bli officiellt i sista minuten”

Men nu ser nykomlingen ut att få lämna organisationen, enligt insatta källor.
”Sixer kommer gå med i EnVyUs i utbyte mot Devil som går till Millennium, enligt källor. Det här var inte bekräftat förrän alldeles nyss”, skriver reportern DeKay på Twitter.

Även neL, som varit redaktör på franska CS:GO-sajten Vakarm.net, går ut med nyheten:
”Affären är klar. Det kommer bli officiellt i sista minuten innan WESG”, skriver han på Twitter.

SIXER spelade med EnVyUs

Avslöjandet möttes direkt av dementier från EnVyUs-lägret. Deras manager kommenterade snabbt och undrade var källorna fått den infon från och samtliga spelare i laget twittrade: ”Tack Sixer för att du är standin i kväll”.
Christophe "SIXER" Xia var mycket riktigt standin när EnVyUs mötte Hellraisers i ESL Pro League. Han stod för en fin insats när laget tog en seger med 2-0, men det är ännu inte bekräftat att han blir en permanent medlem.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO