Fiasko för Europa – krossade i Worlds

Sågning Experten Christopher Mykles, till höger, sågar de europeiska lagen efter inledningen på Worlds. Till vänster: Gamers2, som gått 0-3 hittills under världsmästerskapet.
E-SPORT

I fredags inleddes världsmästerskapen i League of Legends och det var många fans som såg fram emot att se de europeiska lagen mäta sig mot resten av världen.
Men det blev inget trevligt uppvaknande för Gamers2, H2K och Splyce – som bara tog en enda seger sammanlagt under helgen.
”Jag är amerikan, men just nu skäms jag för att jag har europeiskt påbrå”, sågar castern Christopher ”MonteCristo” Mykles på Twitter.

Världsmästerskapen i League of Legends, med en miljon dollar i prispotten, är i full gång och under helgen har de deltagande lagen spelat tre matcher var. Europa representeras av lagen H2K, Splyce och Gamers2 – där framförallt de sistnämnda med två raka LCS-titlar i bagaget har haft höga förhoppningar på sig inför slutspelet.

Har endast tagit en seger – sammanlagt

Men de europeiska förhoppningarna ser ut att ha grusats redan under första helgen av Worlds. Av de tre lagen har endast H2K lyckats knipa en seger – mot brasilianska underdogsen ITZ - och de europeiska lagen har därmed gått 1-8 de inledande matcherna. Det är fortfarande över en vecka kvar av gruppspelet men chanserna för avancemang ser minst sagt minimala ut för européerna, vilket har fått experten Christopher ”MonteCristo” Mykles att ta till motorsågen på Twitter.
”Jag är amerikan, men just nu skäms jag för att jag har europeiskt påbrå”, drämmer han till med på Twitter.

Nordamerikanska favoriterna i topp

Desto bättre har det gått för de nordamerikanska lagen. I kampen mot de stora favoriterna - lagen från Asien - har CounterLogic Gaming, Cloud9 och Team SoloMid alla vunnit två matcher och förlorat en. Det betyder att de nordamerikanska hemmafavoriterna, då turneringen spelas i USA, toppar Grupp A, B och D inför fortsättningen.

Ryska wildcardlaget överraskar

Den stora överraskningen hittills är ryska wildcardlaget Albus Nox Luna som överraskat de flesta med sitt spel. Efter segrar mot CLG och Gamers2 ligger de på delad förstaplats i Grupp A och har stor chans att gå vidare.
Gruppspelet fortsätter den 7 oktober. Då måste de europeiska lagen ta sig samman rejält för att Worlds-äventyret inte ska ta slut på ett väldigt pinsamt sätt.

För alla resultat, repriser och tabeller, gå till Lolesports.com här.

ARTIKELN HANDLAR OM