Wildfire Gaming till final efter två raka kartor mot favoriten

Publicerad:

E-SPORT

Seriesegraren lilmix klev in i semifinalen som storfavorit.

Men tabellfyran Wildfire Gaming kunde till slut avgöra efter förlängning på den andra kartan.

– Det känns otroligt, säger William ”tease” Sid.

Se finalen i elitserien här – idag 18.00

Wildfire Gaming rivstartade den andra semifinalen i elitserien i CS:GO. Snabbt kunde de ta en 7–0-ledning, men lilmix hängde sig kvar i matchen.

Under den andra halvan blev dock historien kort och Wildfire kunde till slut vinna med 16–9 efter Hugo ”ZER” Halvorsen dominerat med en kill/death-ratio på 1,56.

Och det såg länge ut att det skulle bli en repris även på den andra kartan. Men lilmix Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm ville annat. April månads bäste spelare klev fram stort när lilmix som mest behövde det.

När Wildfire Gaming tog de åtta inledande rundorna så svarade lilmix med att ta de tretton nästa. Mycket tack vare ”b0denmasters” 27 frags under den tiden.

Men det räckte inte.

Favoriterna höll inte för trycket

Trots kartboll vid 15–14 till lilmix lyckades WIldfire Gaming vända matchen och vinna förlängningen utan att förlora en runda och vann med 19–15.

– Det handlar mest om mentaliteten. Det är bara glada miner hela tiden, säger ”tease” om varför de lyckades ta sig tillbaka in i matchen.

Med 2–0 i kartor säkrades avancemanget till lördagens final. Väl där väntar EsportsAdviser som besegrade tabelltvåan och favoriten Monarchs.

– De är jobbiga för de har väldigt individuellt starka spelare och är oförutsägbara.

Publicerad:

LÄS VIDARE