Oskar efter fiaskot: "Jag sänkte laget"

Tjeckiske stjärnan om tiden i Mousesports

När Tomáš "oskar" Šťastný klev in i Mousesports förutspåddes stora framgångar för det tyskbaserade laget.

Men efter bara några veckor blev den tjeckiske publikfavoriten bänkad och nu berättar stjärnan själv om fiaskot.
– Min form sjönk till en deprimerande låg nivå, jag sänkte bara laget, säger Oskar i ett uttalande som fått spridning på sociala medier.

Den 22 augusti 2016 blev Tomáš "oskar" Šťastný officiellt en del av Mousesports som ersättare för Johannes "nex" Maget. Fans såväl som experter trodde att spelarbytet skulle leda till större framgångar för den tyskbaserade truppen, men vistelsen i laget skulle visa sig bli kort.

Förra veckan, bara en och en halv månad senare, blev det nämligen klart att stjärnan bänkats.

Spekulationer och "personliga anledningar"

Mousesports offentliggjorde beslutet på Twitter men förklarar inte med mer än hänvisningar till "personliga problem". Det luddiga svaret föranledde en mängd spekulationer inom communityn, om allt från fusk till familjetragedier.

När det några dagar senare blev officiellt att spanske Christian "loWel" Antoran är lagets nya femte spelare så dog hoppet om att oskar kanske skulle komma tillbaka.

Och som svar på oklarheterna och fansens många funderingar har oskar tagit till Facebook för att med egna ord ge sin syn på situationen.

"Jag sänkte laget"

På Facebook berättar nu den tjeckiske publikfavoriten om sina tankar kring tiden i Mousesports. Han säger bland annat att det redan från första stund kändes dåligt att spela med laget.
"Jag kände alla spelarna innan förutom Spiidi, och tänkte att vi skulle vara ett härligt gäng. Men direkt vi började träna så kändes det fel. Jag kunde inte prestera på den nivå som förväntas av mig, det var svårt att hålla fokus uppe och min form sjönk till en deprimerande låg nivå, jag sänkte bara laget", skriver oskar.

Vidare berättar han om timmarna efter förlusten på Gfinity CS:GO Invitation. En turnering där Mousesports tog sig hela vägen till stora finalen slutligen föll mot Team EnvyUs i en jämn bäst-av-tre serie. Där hade oskar fick sämst siffror av alla.
"De andra visste ju att jag kan så mycket bättre och förstod att något stod fel till - och det gjorde det. Jag kunde inte fokusera på spelet och tvivlade på mig själv. Efter att pratat med varandra, och till viss del en rätt upphettat diskussion, bestämde jag mig för att inte fortsätta spela med killarna och sinka dem inför framtida tävlingar".

Hela inlägget från Oskar går att läsa här.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN