Proffsets tabbe sätter fusk på tapeten

Misstaget syntes live i direktsändning

Arrangörerna bakom pågående miljonturneringen EPICENTER möter hård kritik.

En bild från tävlingen, där Paweł "byali" Bieliński har sin telefon inkopplad i datorn, avlöser nu återigen diskussionen om fusk återigen på turneringar.

"Detta borde inte vara tillåtet", skriver en Reddit-användare.

Paweł "byali" Bieliński, eller snarare EPICENTER, har hamnat i rejält blåsväder efter en händelse som så här i efterhand nog får ses som en stor tabbe. Mitt under pågående match mot svenska Fnatic syntes nämligen den polske stjärnan i bild med sin telefon inkopplad i datorn.

Händelsen kan nog för många verkar helt oskyldig. Men alla som har följt scenen de senaste två åren vet hur angelägna fansen är om att motverka fusk - inte minst efter att spelare som Joel "emilio" Mako och Hovik "KQLY" Tovmassian ertappats med att just fuska.

En telefon inkopplad till datorn kan vara det steg som behövs för smuggla in otillåtna program på LAN. Och även om få beskyller just byali för någonting är det ändå många som tycker att arrangörerna borde ha bättre koll.

"Poängen är inte om Byali fuskar eller inte, det är helt irrelevant. Anledningen till varför det här är så chockerande är för att det visar hur nonchalanta domarna är på följa enkla regler och minimera chansen för fusk", skriver Reddit-användaren ollyaaa.

"Jag vill inte anklaga någon, men jag tycker inte detta borde vara tillåtet", säger en annan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN