AS Monaco nästa lag in i esporten

Sneaky kommer representera AS Monaco. Bild: Epsilon/Monaco
E-SPORT

De traditionella sportlagen har just nu huggsexa om att slå sig in i esportvärlden.
Efter att PSG nyligen utannonserat sin satsning är det nu AS Monacos tur att ge sig in i digital sport, då de inleder ett samarbete med Epsilon Esports.
”Ingen skulle ha trott mig om jag sagt att vi skulle bli partners med en historisk fotbollsklubb när vi startade för tio år sedan.”, säger Epsilons vd Greg Champagne i ett pressmeddelande.

Listan med traditionella sportlag som gett sig in i esporten blir allt längre. Efter Manchester City, Besiktas, Schalke 04, Philadelphia 76ers och Paris Saint-Germain är det nu Champions League-laget AS Monacos tur.
Under onsdagen utannonserade de ett samarbete med franska esportorganisationen Epsilon Esports, som innebär att Epsilons FIFA-spelare Nathan ”Sneaky” Nayagom kommer spela iförd Monacos färger under säsongen 2016-2017.

”Sporten och esporten möts”

”Ingen skulle ha trott mig om jag hade sagt att vi skulle bli partners med en historisk fotbollsklubb när vi startade för tio år sedan. Det är en stor ära att tillkännage samarbetet med AS Monaco. Sporten och esporten möts till våra fans stora glädje. Från och med idag ska vi göra allt för att uppnå topprestationer för att tillfredsställa dem.”, säger Epsilon-vdn Greg Champagne i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa 16