Vann övertidsdramat: ”Suverän underhållning”

avSebastian Parkkila

Det blev ett stort övertidsdrama mellan Granit Gaming och Brbdmalite i elitserien.

Lund-laget Granit Gaming tog till slut segern och hakar på i tabelltoppen.

– Suverän underhållning, sa Fredrik ”Jaegarn” Andersson i Sportbladets sändning.

Lund-laget Granit Gaming slogs för att haka på i tabelltoppen. Brbdmalite från Kalmar ville slå sig fria från bottenskiktet.

Det var förutsättningarna när de två lagen möttes på Dust2.

Granit Gaming hade en trög start på matchen, som de startade som T-sida. Laget tycktes underskatta motståndet enligt kommentatorsduon i Sportbladets livesändning.

– Jag tycker att Granit Gaming kastar bort matchen just nu, sa Ludwig ”Luddie” Hall.

Lund-laget tog sig däremot i kragen och avslutade den första halvleken med en 9–6-ledning. Sedan, när rollerna byttes, verkade Granit gå mot en trygg seger.

Övertidsdrama

Men istället så vann Brbdmalite en force buy-runda vid ställningen 10–14 och kunde till slut hämta in underläget till 15–15. Ett övertidsdrama skulle därmed krävas för att skilja lagen åt.

Väl där visade Granit Gaming sin styrka och avslutade matchen med 19–17 efter att ha vunnit två rundor som CT och två som T i övertiden.

– Det var suverän underhållning, sa Fredrik ”Jaegarn” Andersson i sändningen.

▪▪▪

Även kvällens andra direktsända match blev oerhört jämn.

Finalboss från Karlskoga mötte Stockholmslaget Spinboat på Mirage. Lagen var oskiljaktiga hela vägen fram till slutet av den andra halvleken.

Då började Spinboat att dra ifrån tack vare ett starkt försvar fram till 15–12. Det första andrummet på i princip hela matchen. Men Finalboss kom igen till 14–15 och hela matchen avslutades med en duell – som vanns av Spinboat.

▪▪▪

I kvällens övriga matcher vann Lotb (Kalmar) mot Tradigt (Stockholm) med 16–12 medan Counterpoint CSGO (Göteborg) besegrade Norrlands Guld (Bollnäs) med 16–9.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

ARTIKELN HANDLAR OM