Giants tappar spelare: Kommer sakna dem

E-SPORT

Junglaren Nubar ”Maxlore” Sarafian kom till Giants just efter att de kvalat sig kvar i LCS, och var sedan med och tog laget till en tredjeplats under sommaren.

Men nu är hans äventyr i organisationen slut, då han väljer att lämna inför nästa säsong.
”Jag är väldigt glad över min första splitt. Jag kommer sakna mina lagkamrater”, skriver han i ett uttalande.

Giants Gaming höll sig med nöd och näppe kvar i LCS efter en fiaskosäsong under våren 2016. Men efter att junglaren Nubar ”Maxlore” Sarafian och midlanern Gun-woo "Night" Na värvades inför sommaren gjorde laget i princip en helomvändning och tog slutligen en tredjeplats.

”En fantastisk tid i Giants”

De misslyckades i kvalet till Worlds, men säsongen får ändå ses som en stor framgång. Speciellt med tanke på att det var Maxlores första LCS-säsong. Men nu meddelar spelaren att hans tid i Giants är över.
”Jag hade en fantastisk tid i Giants, fick mycket erfarenhet och lärde mig mycket om spelet och alla aspekter utanför spelet. Vi hade en tung start i början av splitten men genom hårt arbete lyckades vi kliva fram och vinna mer. Det kändes bra att sluta trea i splitten och det var fantastiskt för oss allihopa.”

Letar nytt lag i Europa eller Nordamerika

Han menar att nya patchen, som satte stopp för lane swapping, satte käppar i hjulen för lagets spel.
”Vi anpassade oss inte snabbt nog, då vi var ett av lagen som laneswappade mest. Tyvärr kunde vi inte ta oss till Worlds. Men sammanlagt är jag väldigt glad över hur min första splitt gick, folket jag träffat och resan jag gjort.”, skriver Maxlore.

Junglaren kommer nu leta nytt jobb och twittrade tidigare under månaden att han överväger både europeiska och nordamerikanska LCS. Giants Gaming har just nu endast Night och svenske supporten Morgan ”Hustlin” Granberg kontrakterade.

ARTIKELN HANDLAR OM