Starnan vann onlinekvalet till SM - efter stark vändning

Lagkompisen Alexander "Mekar" Jonsson kunde inte sätta sista spiken i kistan.

Då stod Daniel ”Starnan” Ohlsson för en rejäl vändning - och kammade hem segern i onlinekvalet till E-sport-SM i Starcraft 2.

– Jag tror aldrig de haft en sådan match mot varandra förut, säger Stefan ”Morrow” Andersson.

Det blev som så ofta förut en Team Property-späckad Starcraft 2-kväll när onlinekvalen till E-sport-SM hölls. Efter att ha slagit sig till finalen blev det lagkompisarna Alexander "Mekar" Jonsson och Daniel ”Starnan” Ohlsson som ställdes mot varandra om en direktplats i semifinalen i Stockholm den 3 maj.

Och det var Mekar som inledde starkast. Efter en dark templar-taktik på första kartan kunde han avsluta matchen tidigt. Sedan skulle rollerna vändas på andra kartan. Då försökte Mekar med en proxy-stargate som inte alls lyckades. Starnan lyckades pressa tillbaka lagkompisen och till slut var det en dark templar återigen som blev spiken i kistan, då Mekar inte lyckades upptäcka dem i tid.

”Mekar hade matchen”

På sista kartan såg det länge ut att gå Mekars väg. Han pressade tillbaka Starnan rejält och fick till och med lagkompisen att dra sina probes för att hjälpa till med försvaret. Men sedan kom vändningen.

Tack vare endast tre phoenixar dödade Starnan 36 av Mekars probes och kunde tack vare det vinna hela matchen.

– Det var Mekar som hade matchen, kommenterar Madeleine ”Maddelisk” Leander efter avgörandet.

– Förstår inte varför Mekar tar striden. Starnan hade en konkav och en koloss. Det var onödigt av Mekar, kommenterar hon sista striden där det kändes som att Mekar gett upp matchen.

Och lagkompisen Stefan ”Morrow” Andersson satt själv och såg förvånad ut över viss taktik som användes.

– Jag tror aldrig de haft en sådan match mot varandra förut, säger han.

Nästa helg är det dags för onlinekval två i Starcraft 2. Den följer du här på Aftonbladet.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN