King of Nordic tillbaka - höjer prispotten rejält

avTobias Lundgren

E-SPORT

I kväll klockan 19.00 är King of Nordic - turneringen där de nordiska länderna gör upp i ett King of the Hill-format - tillbaka.
Nytt för säsong fem är att Island kommer delta – och att prispotten höjs till hela 10 000 Euro.
”Vi har sett många okända spelare komma in på elitscenen efter King of Nordic. Det är vårt mål, att bygga morgondagens stjärnor”, säger grundaren Christer ”MrMouse” Körnbäck i ett pressmeddelande.

När Danmark vann avsnitt tio i början av september tog de titeln som sittande King of Nordic-mästare. När turneringen återigen tas upp under fredagskvällen får de konkurrens av ännu en nation. Det handlar om Island som framöver ska visa att landet inte bara kan skrälla på en fotbollsplan.

”Vill fokusera mer på spelarna”

Nytt för den här säsongen är även att prispotten höjs till hela 10 000 euro totalt. Målet för turneringen är att lyfta talangfulla spelare som är utanför proffsscenen, någon grundaren Christer ”MrMouse” Körnbäck anser att de lyckats med hittills.
”Vi har sett många okända spelare komma in på elitscenen efter King of Nordic. Den här säsongen kommer vi därför fokusera mer på spelarna som är på väg uppåt genom spelarprofiler, mer statistik och fler intervjuer. Det är vårt mål, att bygga morgondagens stjärnor”, säger han i ett pressmeddelande.

Island åkte ut i kvalet mot Sverige

I kvällens premiär kommer det danska laget att försvara tronen mot utmanarländerna. Det isländska laget åkte ut redan under gårdagens kval, mot Sveriges lag.

För mer info om King of Nordic, se turneringens Facebook-sida här.
Följ matcherna på Twitch här.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO