Alliance utslagna ur DreamLeague

Publicerad:
Efter Imperials segrar under gårdagen är Alliance borta från DreamLeague-slutspelet.
Efter Imperials segrar under gårdagen är Alliance borta från DreamLeague-slutspelet.

E-SPORT

Svenska Dota2-laget The Alliance hade en chans att nå slutspelet i DreamLeague, men då behövde resultaten gå deras väg.
I slutändan räckte dock inte deras 7-7 i matcher för att knipa en slutspelsplats och de åkte därmed ur det andra kvalspelet på kort tid.

The Alliance, som nyligen gått igenom stora förändringar i laguppställningen, misslyckades nyligen med att knipa en plats i Boston-majorn. Under tisdagen stod det även klart att laget missar årets upplaga av DreamLeague med minsta möjliga marginal.

Hade liten chans till avancemang

På grund av upplägget på spelschemat hade Alliance redan spelat alla sina i gruppspelet och fick därför den gångna veckan se på när de övriga lagen gjorde upp om de sista platserna i DreamLeagues slutspel. Med 7-7 i resultat var chansen till avancemang liten, men om danska Imperial hade förlorat samtliga matcher under tisdagen skulle de hamnat på samma resultat som svenskarna.

”Jag är lite bitter”

Men det danska laget visade upp bra nerver när de först spelade 1-1 mot tabellsegrarna Escape Gaming och sedan vann klart över Vega med 2-0. Därmed var Alliances chanser till slutspel borta då närmsta laget Team Liquid stod på 8-6 i tabellen.
”Jag är lite bitter över årets säsong av DreamLeague. Att spela klart långt före alla motståndarna sedan se de här definitiva segrarna till exempel. Kanske var det vårt eget fel då vi lade matcherna så tidigt”, skriver lagledaren Jonathan ”Loda” Berg på Twitter.

För att se samtliga resultat från gruppen, gå till Liquipedia här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN