Maikelele meddelar fortsättning i NiP

Uppdaterad 2017-12-02 | Publicerad 2016-10-06

Succéinhopparen stannar med laget minst en månad

Mikail ”Maikelele” Bill gjorde succé som inhoppare i Ninjas in Pyjamas när laget vann Starseries Season 2 i september.

Nu står det klart att han blir kvar i laget åtminstone tre turneringar till.
”Jag åker med NiP till Epicenter, ESL-finalen i Brasilien och Eleague”, skriver Bill på Twitter.

När Jacob ”pyth” Mourujärvi drabbades av en efterhängsen handledsskada som hindrade honom från tävlingsspel startade jakten på inhoppare för Ninjas in Pyjamas. I augusti använde sig laget av Epsilon-spelaren Joakim "disco doplan" Gidetun men valet föll sedan på Mikail ”Maikelele” Bill, som redan hade gjort sig bekant med laget när han ersatte Robin ”Fifflaren” Johansson i slutet av 2014.

”Resande fot i en månad”

Bill blev genast en succé då han var en av de ledande spelarna när Ninjas in Pyjamas tog första titeln på över ett halvår under Starseries season 2 i Ukraina. Nu står det klart att succéinhoppet får en fortsättning i minst tre turneringar till.
”Jag åker med NiP till Epicenter, ESL-finalen i Brasilien och Eleague. Vi kommer vara på resande fot i över en månad”, skriver stjärnan på Twitter.

”Det går framåt för pyth”

Till Aftonbladet Esport berättar lagets ägare Emil ”HeatoN” Christensen att de ännu inte vet när pyth kan vara tillbaka i spel.
– Det går framåt men vi har inga direkta svar på hur länge det kan dröja, så det är lite jobbigt. Men vi måste låta det ta sin tid så han är helt återställd när han kommer tillbaka, säger Christensen.
– Det är så klart trist att pyth inte kan vara med, men Mikail har spelat fantastiskt. Vi skulle inte kunna ha någon som fyller pyths skor bättre.

Första stoppet blir Moskva

Det första stoppet på NiP-turnén blir ryska turneringen Epicenter i Moskva som äger rum mellan 17-23 oktober och har 500 000 dollar i prispotten.

Turneringen ser ut att bli rejält prestigefylld då lag som SK Gaming, ESL-vinnarna Na'Vi, Eleague-vinnarna Virtus.Pro, nya Fnatic och Gamers2 finns bland de övriga deltagarna.

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln