Doldisen överraskade alla

Publicerad:
Filiph ”Skoldie" Sköld.
Foto: Foto: Helena Kristiansson
Filiph ”Skoldie" Sköld.

E-SPORT

Filiph ”Skoldie" Sköld, 18, är klar för SM-slutspel i ”Fifa 13”.

– Det är skönt att vara en underdog, hälsar han direkt efter kvalfinalen.

”Fifa”-spelaren Lukas ”Lukasinho” Gummesson har satt i en ära att tippa vilka som vinner säsongens SM-deltävlingar. Gummesson vann den första kvaltävlingen på egen hand och har därefter tippat alla rätt.

Fram till kvalet i Malmö. "Personligen tror jag ’Frazer' kommer att ta hem det”, skrev ”Lukasinho” på sin blogg före tävlingen.Men Freddy ”Frazer” Ackrén, 17, stupade på straffar i kvalfinalen. Från ingenstans kom Filiph ”Skoldie” Sköld och slog ut både ”Frazer” och svenska mästaren Filip ”Stek” Persson (den senare redan i kvartsfinalen).

– Det är surt. Jag kontrollerade matchen men han fick ett mål som studsade på en av mina spelare och gick in, säger en besviken Filip Persson.

– ”Stek” blev nog lite frustrerad, säger Filiph Sköld. Jag gjorde 1-0 och lade mig på defensiven.Inte nog med att ”Skoldie” slog ut två av förhandsfavoriterna – i kvalfinalen gjorde han en spektakulär cykelspark och ett av säsongens absolut vackraste mål.

– Jag förstod inte ens själv hur det där konstmålet gick till, säger Sköld.

För Malmösonen Filiph ”Skoldie” Sköld väntar nu slutspel i SM på Dreamhack Summer i juni.

För Filip Persson? Han kommer att undvika nästa deltävling i Göteborg – där världsmästaren Ivan Lapanje ställer upp – men siktar på att vinna ett senare i kval i Norrköping eller Jönköping.

Publicerad: