Svenska elitserien i CS:GO

Elitserien i CS:GO – tredje säsongen är här

Premiär tisdag 27 augusti

Av: 

Sportbladet.se

E-SPORT

Svenska elitserien i CS:GO växer så det knakar.

Dubbelt så många tittare såg finalhelgen i våras – och den här hösten utökas ligan till 14 lag. 

– Att Elitserien skulle bli succé tvekade vi aldrig på, men att det skulle gå så snabbt hade vi ingen aning om, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson.

Det har blivit dags för den tredje säsongen av svenska elitserien i Counter Strike. Första året, hösten 2018, blev Lotb från Kalmar svenska mästare. I våras tog Arbogalaget EsportsAdviser över pokalen. 340 lag från 87 städer har kvalat och inför den här hösten har dessutom ett extrakval till hållits. Landets högsta serie har utökats från 12 till 14 lag. 

Varje tisdag, onsdag, torsdag

– Det känns otroligt kul och spännande med ytterligare en säsong av Elitserien som kör igång. Det märks tydligt att Elitserien är behövligt inom esport och ett naturligt steg för att esporten ska kunna bygga ett lokalt eco-system. Det är ett utmärkt sätt för unga spelare, vare sig man spelar och satsar för att bli ett professionellt lag med fler mindre lokala sponsorer, eller om man spelar för att ha kul, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson. 

Lagen kommer att spela mot varandra två gånger där de fyra topplacerade lagen går vidare till ett finalspel. Lag 5–6 har spelat färdigt för säsongen, lag 7–10 får kvala för att hålla sig kvar och lag 11–14 åker direkt ur serien.  Prispottens värde? En miljon kronor.

Elitserien kommer att spelas tisdag, onsdag, torsdag varje vecka under hösten och matcherna sänds exklusivt på Sportbladet mellan 20.00 och 22.00.

Tredje säsongen drar igång tisdag 27 augusti 2019.

Här är de 14 lagen som deltar i höst:

De 14 lagen som deltar är:

 1. Granit Gaming (Stockholm)
 2. ViSomVet (Stockholm)
 3. SoyboysxP (Bollnäs)
 4. Lilmix (Göteborg)
 5. Valorix Esport (Strängnäs)
 6. WindAndRain (Gällivare)
 7. EsportsAdviser (Arboga)
 8. lotb (Kalmar)
 9. F A L K N (Karlskoga)
 10. Crowns Academy (Göteborg)
 11. SkanskaMuren (Malmö)
 12. Vinkelparty (Gävle)
 13. fightclub (Stockholm)
 14. Sons of Lennart (Enköping)

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska elitserien i CS:GO