Jätteskräll för UoL under IEM: Så stolt

E-SPORT

Europeiska laget chockade alla med första turneringssegern

Publikfavoriterna Unicorns of Love har, trots ett flertal fina placeringar i turneringar, aldrig tagit en tyngre titel.
Men i helgen knep de en rejäl skalp under IEM Oakland, då de först besegrade Team SoloMid och sedan vann finalen mot Flash Wolves.
– Jag är överväldigad och stolt över grabbarna, alla har jobbat så hårt de senaste månaderna, säger coachen Fabian "Sheepy" Mallant efter matchen.

Unicorns of Love dök upp som en frisk fläkt i LCS under vårsäsongen 2015. Med en okonventionell spelstil skaffa de sig snabbt en trogen fanskara, och blev det andra laget någonsin att nå en LCS-final i debutsäsongen.
Men enhörningarna har misslyckats då det gällt flera gånger, främst under kvalen till Worlds, och hade aldrig vunnit någon tyngre titel.

Spöade hemmafavoriterna TSM

Fram tills igår. Under IEM Oakland chockade de hemmapubliken då de först besegrade nordamerikanska mästarna Team SoloMid med 2-1 och avancerade till finalen mot det bästa LMS-laget, Flash Wolves. Där kom avgörandet efter 2-2 i de första matcherna. Unicorns of Love visade återigen prov på okonventionell spelstil då de valde att sätta sydkoreanske ADC:n Kim ”Veritas” Kyoung-min på Kalista, en champion som varit ute ur metan i princip hela säsongen. Men tillsammans med Thresh-supporten Zdravets ”Hylissang” Galabov briljerade Veritas med den uträknade hjälten, och Unicorns kunde stänga den femte matchen redan efter 27 minuter. En Baron och en snabb teamfight i botlane var allt som behövdes för att ge enhörningarna den första stora titeln någonsin.
– Det har känts som att vi varit ett bra lag men aldrig uppnått något, men nu har vi vunnit och jag är väldigt stolt över mitt lag nu, säger supporten Hylisang, som varit med i laget sedan starten, efter matchen.

Säkrade plats i världsfinalerna
 

Och hans coach Fabian ”Sheepy” Mallant var inte mindre nöjd med sina spelare.
– Jag är överväldigad och stolt över grabbarna, alla har jobbat så hårt de senaste månaderna. Jag är så glad för dem, säger han.
För segern får Unicorns 50 000 dollar och en plats i IEM World Championships som spelas i Katowice under 2017.

ARTIKELN HANDLAR OM