Archangels vinner Ownit CS:GO Challenge - satsar mot världseliten

avTobias Lundgren

E-SPORT

Nybildade laget har siktet ställt på en majorturnering

ArchAngels vann Ownit CS:GO Challenge.

Efter en hård final mot DreamChasers där bland andra emilio och pronax ingick kunde nybildade femman ArchAngels ta hem Ownit CS:GO Challenge.
Och efter lagets första LAN-seger vill de nu nå större framgångar.
– Målet är att nå en majorturnering, jag tror det är realistiskt, säger lagets IGL Joachim ”darti” Fornstedt till Aftonbladet Esport.

Snacket inför Ownit CS:GO Challenge fokuserade mycket på Joel ”Emilio” Mako vars VAC-ban blivit inaktiv just innan turneringen, vilket gör honom tillgänglig att spela en rad tävlingar igen efter en två år lång avstängning.
Och mixlaget där bland andra Markus ”Pronax” Wallsten ingick tog sig hela vägen till final och såg länge ut att kunna ta hem hela 60 000-kronorsturneringen på Inferno Online i Stockholm.

”Det var en lite speciell final”

Men i stället var det nybildade femman ArchAngels som drog längsta strået efter en final som krävde tre kartor för att skilja lagen åt.
– Det var en lite speciell final. Vi valde Cobblestone och de körde över oss fullständigt. På deras kartval Mirage hade vi mötts tidigare och då vann de med 16-11 och hade övertaget hela tiden, men nu fick vi revansch och körde över dem, säger Joachim ”darti” Fornstedt.

”Vi fick en bra start och det rullade på”

Vad var det som gjorde att ni kunde komma ut så mycket bättre mot dem andra gången på Mirage?

– Förra gången var det lite första matchen på dagen och till skillnad från första finalkartan var det bättre kommunikation och tagg, vi var lite sovande första kartan. Vi fick en bra start och det rullade på.

Den avgörande kartan Train blev rejält jämn och spännande när Dreamchasers ledde i princip hela vägen. Efter en tilltrasslad situation när norske 1.6-veteranen Karl-William ”kalle” Haraldsen felbedömde ett två mot ett-läge och förlorade en runda till 12-13 såg det mörkt ut för ArchAngels.
– Han trodde att en av dem var i "pop" men den snubben hade sprungit hela kartan. Han fejkplantade men tiden gick ut, fast han fick behålla AWP:n och det var den som avgjorde hela matchen.

”Det var nervigt i slutet”

För redan i nästa runda fick norrmannen sin revansch då han ensam mot en CT lyckades försvara bomben med ett rappt headshot. Matchen var utjämnad till 13-13 och Dreamchasers tvingades till en ekorunda. Där var kartan och turneringen i princip vunnen.
– Det var en så tung match och man var inte säker, men det kändes som att medvinden hade börjat och vi var favoriter att vinna. Men det var nervigt i slutet, säger darti.

”En major är den stora grejen”

ArchAngels lyckades dock hålla undan och vinna med 16-13, lagets första seger på ett LAN. Efter att ha räknat in prischecken på 35 000 kronor har laget nu satt betydligt högre mål då samtliga spelare sagt upp sig från sina jobb för att spela på heltid.
– Planen är att det ska bli en heltidssatsning. Målet för laget är att nå en major, det är den stora grejen för alla CS-lag på den här nivån, då har man nått toppen.

Hur realistiskt känner du att det är för er att nå dit?

– Det är svårt att säga var vi är i nivå nu. Jag tycker vi kommit långt på den lilla tiden vi spelat med den här femman, så jag tror det är realistiskt. Inom ett år får man hoppas på, det är målet.

Nu väntar ännu en turnering i Litauen om två veckor.
– Det är ingen jätteturnering men det är bra exponering, sedan får vi se efter det, säger den nyblivna Ownit CS:GO Challenge-mästaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO