Paris Saint Germain startar ett esportlag

E-SPORT

Zlatans gamla lag blir första franska klubb inom esporten

1 av 2 | Foto: PSG ger sig in i esporten. Bilden är från League of Legends Worlds-finalen 2015 i Berlin, men det är ännu inte bekräftat vilka spel PSG kommer vara aktiva inom.

Under 2016 har flera större sportorganisationer gett sig in i esportens förlovade värld och bildat egna divisioner.

Nu gör även Zlatan Ibrahimovics förra klubb slag i saken och inleder ett samarbete med franska organisationen Millennium.
”Det är ett historiskt ögonblick för klubben”, säger Fabien Allègre, chef för märkesutveckling inom PSG.

Lag som Schalke 04, Philadelphia 76ers, Manchester City och Besiktas har redan startat egna divisioner inom esporten. Nu får de sällskap av anrika Paris-klubben Paris Saint Germain, som  svenska superstjärnan Zlatan Ibrahimovic nyligen lämnade för att gå till Manchester United.
I ett uttalande berättar klubben att de inlett ett samarbete med WEBEDIA, som förutom att de driver franska esportorganisationen Millennium även agerar managers åt spelare som League of Legends-stjärnan Bora “Yellowstar” Kim.

”Går in med stora ambitioner”

PSG blir därmed den första franska sportklubben som startar en gren inom esport, något Fabien Allègre, chef för märkesutveckling, kallas ”historiskt”.
”Vi går in i den här sektorn med stora ambitioner och ser fram emot att slänga in våra röda och blå lag i de här nya grenarna. Vi ser Webedia som den bästa partnern för att göra den här historiska lanseringen en succé´, säger han i ett uttalande.

”Stolta att guida PSG”

Cédric Page från Webedia säger: ”Vi är stolta att vägleda PSG i den här nya satsningen, vars mål är att sätta klubben på högsta internationella nivå inom esport. Vårt mål är att utveckla detta stora märke över hela världen genom att använda det här växande fenomenet som bas.
Det är ännu inte bekräftat vilka spel PSG kommer vara aktiva inom. Mer information om satsningen kommer att släppas i slutet av oktober när klubben arrangerar presskonferens.

Läs uttalandet från PSG och Webedia, på franska. (EXTERN LÄNK)

ARTIKELN HANDLAR OM

E-sport