FalleN: ”Vi visste hur vi skulle kontra NiP”

E-SPORT

Svensklaget utslaget ur Pro League-finalerna i Brasilien

Finalen i ESL Pro League kommer bli något alldeles extra för den brasilianska publiken.
Under söndagskvällen blev nämligen hemmalaget SK Gaming klara för final – efter att ha slagit ut Ninjas in Pyjamas.
– Vi visste vad vi skulle förvänta oss av NiP på Cobblestone, så vi visste hur vi skulle kontra det, säger Gabriel ”FalleN” Toledo efter segern.

Svenskhoppet Ninjas in Pyjamas är ute ur ESL Pro League-finalerna i CS:GO. Ninjorna inledde semifinalen mot brasilianska SK Gaming starkt när de vann Nuke med 16-10, men när matchen gick vidare till Overpass tog det tvärstopp då hemmalaget kunde ta ledningen i halvtid med hela 12-3.

SK genomskådade NiP på Cobblestone

Det var ett resultat som NiP inte kunde mäta sig mot när de gick över till försvarssidan. Trots en vunnen pistolrunda fick de till slut se sig besegrade med 16-7 och den avgörande kartan blev därmed Cobblestone. En karta som lagen mötts på under gruppspelet, vilket skulle visa sig viktigt i slutändan.

Fer avgjorde i en 1v2
 

SK Gaming fick snabbt en ledning med 7-1 men svenskarna kämpade sig tillbaka och i halvtid skilde det bara tre rundor. Men Gabriel ”FalleN” Toledo och hans medspelare hade gjort hemläxan sedan senaste matchen och kunde på CT-sidan utöka ledningen till 12-6 innan NiP svarade. Till slut kom avgörandet när Fernando ”fer” Alvarenga stod för en smart insats i ett en mot två-läge, till hemmapublikens stora jubel.

”Är en unik känsla”

– Vi visste vad vi skulle förvänta oss av NiP på Cobble, så vi visste hur vi skulle kontra det, säger FalleN efter matchen och vänder sig sedan mot de jublande fansen:
– Det är en unik känsla. Vi har aldrig spelat inför så många fans som hejar på oss. Brasilianska fans är passionerade, så tack!
I finalen väntar antingen mousesports eller Cloud9, den andra semifinalen avgörs just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO