Jättecomeback i elitserien: ”Vilken match”

avSebastian Parkkila

Nykomlingen i elitserien, Fguru, stod för en av elitseriens största upphämtningar.

Göteborgslaget påbörjade upphämtningen med ett 3–12-underläge.

– Vilken match vi har fått se, säger Ludwig ”Luddie” Hall i Sportbladets sändning.

Göteborgslaget Fguru fick chansen i elitserien efter att Hspopparna, från samma stad, diskvalificerats när en spelare ertappats med fusk.

På torsdagskvällen ställdes de mot Kalmar-laget Brbdmalite som för närvarande befinner sig i bottendelen av tabellen.

Som CT på Dust2 tog Brbdmalite kommandot direkt och hade i halvtid en trygg ledning med 12–3. Flera chansköp straffade Fguru som inte kunde få ihop en stabil ekonomi.

Men när rollerna skiftades i den andra halvleken så gjorde även matchen det.

Fguru började hämta ikapp det stora underläget som T, runda efter runda. Den stora kartkontrollen i många av rundorna visade sig avgörande för avsluten.

En stor faktor var också ”Vallarn” som stod för hela 36 frags under ordinarie tid. Slutresultatet skevs till 16–14 till Göteborgslagets fördel.

– Han spelar extremt bra och känns som anledningen till att de har vänt den här matchen, sa Ludwig ”Luddie” Hall i Sportbladets direktsändning.

▪▪▪

I kvällens sena direktsända match hade Finalboss från Karlskoga chansen att ta serieledningen i elitserien. På andra sidan stod Gävlelaget Frillkammare, som inför matchen var sjätteplacerade i tabellen.

Matchen – som spelades på Inferno – blev ett riktigt drama.

Straffade av katastrofrundan

Vid ställningen 10–9 till Finalboss så vann Frillkammare med endast usp-pistoler. En katastrof för Finalboss vars ekonomi föll ihop helt efter rundan.

De skulle heller aldrig återhämta sig, utan förlorade matchen med 11–16. Det innebär att Lilmix från Göteborg behåller serieledningen.

I kvällens övriga match så besegrade Lotb (Kalmar) Norrlands Guld (Bollnäs) med 16–5.

Tabellen
ARTIKELN HANDLAR OM