Stjärnan talar ut: "Jag svek mina vänner"

TSM-spelarens tunga ord efter nederlaget på Worlds

Yiliang "Doublelift" Peng
Yiliang "Doublelift" Peng

Team Solomid var tippade att gå långt i League of Legends-VM, Worlds, men blev utslagna redan i gruppspelet.
Nu berättar lagets AD-carry Yiliang "Doublelift" Peng med sina egna ord om de tunga känslorna som följt.
"Jag svek mina lagkamrater, mina vänner och miljontals fans", berättar stjärnan på Twitter.

Yiliang "Doublelift" Peng och hans mannar i Team Solomid hade många blickar på sig som en av favoriterna på Worlds 2016. I inledande gruppspelet delade det USA-baserade laget grupp med Samsung Galaxy, Royal Never Give Up och Splyce.
Men efter fyra dagars kämpande var resultaten inte vad spelarna hade hoppats på och stjärnorna fick snart se sig själva utslagna.

I stället blev det de asiatiska lagen, Samsung Galaxy och Royal Never Give Up, som klev vidare till slutspel. På Twitter berättar nu publikfavoriten Doublelift om de tunga känslorna efter nederlaget.
"Jag ville berätta för dem [lagkamraterna] hur mycket jag skämdes, hur mycket jag hatade mig själv. Minnena när jag gjorde dåliga saker i matchen återupplevs om och om igen. Jag vill be om deras förlåtelse, men hur kan jag göra det när jag inte ens vet om de lägger skulden på mig?", skriver han.

Stjärnan berättar också om en händelse strax efter förlusten. En händelse runt middagsbordet med laget.
"Jag kände mig så skyldig, som om jag inte hade någon rätt att vara glad efter att ha svikit så många människor. Jag har aldrig varit den svaga länken i ett lag förrän nu. Alla har känt sig utskämda någon gång, men har det någonsin varit på den här nivån? Jag svek mina lagkamrater, mina vänner och miljontals fans", berättar han.

Ett sista hopp för USA

Med Team Solomid ute ur leken kvarstår endast ett amerikanskt lag i tävlingen. Hoppet vilar på Cloud9:s axlar i kvartsfinalerna som drar i gång på fredag. Då ställs den blå/vita truppen mot koreanska Samsung Galaxy.

För europeisk del finns två lag kvar att heja på. Två lag som på måndag gör upp om en plats till de kommande semifinalerna.

Från den östra delen av kontinenten hittar vi rysk/ukrainska Albus NoX Luna som imponerat stort under gruppspelet. I andra femman hittar vi H2k-Gaming med grekiske stjärnan Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou i spetsen. Under tävlingens gång har FORG1VEN varit en av spelarna som presterat allra bäst och ligger just nu på tredje plats i KDA-statistiken.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN