Följ e-sport-SM på Nöjesbladet!

Spela direktsänder från Växjö i samarbete med Amok Studios – köp din hd-biljett för bara 29 kr!

Foto: E-sport-sm
Fighting faces Sammanbitna deltagare i e-sport-SM:s tredje deltävling.
E-SPORT

På lördag smäller det igen.

Då sänder Nöjesbladet den fjärde deltävlingen i e-sport-SM, direkt från Växjö.

Och räkna med att det slår gnistor även denna gång.

– Det ser ut att bli en av de tuffaste turneringarna hittills, säger Fredrik Nyström, pressansvarig för SM.

På Aftonbladet kommer du att kunna se en öppen, lågupplöst sändning – och för bara 29 kronor kan du se hela deltävlingen i hd!

Det är januari och inte direkt vår i luften. Men redan nu ligger Sveriges e-sportelit i hårdträning inför sommarens stora SM-final.

Hela vintern har e-sport-SM rasat – en chans för såväl nya talanger som etablerade stjärnor att knipa prestigefulla finalplatser i en rad populära spel. Men det är fortfarande en lång väg kvar att vandra. E-sport-SM består av sammanlagt åtta mindre turneringar som sållar fram de vassaste spelare Sverige har att erbjuda till den slutgiltiga uppgörelsen på Dreamhack i Jönköping.

Sänder turneringen – i hd

I december hårdbevakade Spela den tredje deltävlingen i Norrköping. Och nu på lördag sänder vi, återigen i samarbete med Amok Studios, den fjärde – direkt från Växjö. Räkna med hårda drabbningar i ”Fifa 12”, ”Super street fighter IV: Arcade edition” och – förstås – ”Starcraft II”.

– SM-tävlingen i Växjö ser ut att bli en av de tuffaste turneringarna hittills med väletablerade spelare så som SjoW, LaLush och SkatanMilla, säger Fredrik Nyström, pressansvarig för e-sport-SM.

– Växjö blir även starten på en fullspäckad vårsäsong som avslutas med SM-finalerna på Dreamhack Summer 2012 i Jönköping 16–19 juni. Utöver medaljer och äran att bli svensk mästare i e-sport kommer hela 400 000 kronor finnas i potten för de tävlande att spela om.

För alla som vill följa lördagens uppgörelser i Växjö kommer Nöjesbladet precis som förut erbjuda en kostnadsfri videoström. Den som vill se allt i hd kommer dessutom kunna köpa en virtuell biljett till den högupplösta strömmen för 29 kronor.

”En ny folksport”

Spelas Michael Gill är en av de som inte missar en enda sekund av e-sport-SM. ”Det här är ett sätt försöka styra upp den enorma, livliga och spretiga folkrörelse som e-sporten faktiskt är”, konstaterade han inför deltävlingen i Norrköping. ”Tiotusentals unga killar och tjejer drömmer om att slå igenom som e-sportproffs. Det här kan vara det första steget på deras väg till stjärnorna.”

Även denna gång är han laddad – och tillfreds med att e-sporten äntligen andas vårluft efter många år i medieskugga.

– E-sport-SM är ett guldläge för den inbitne att testa sina förmågor, säger Michael Gill. Men det är också ett utmärkt tillfälle för den nyfikne – eller livrädde – att bekanta sig med en ny form av folksport.

FAKTA

Här är schemat för lördagens sändningar!

16.45 Final i ”Fifa 12”

17.15 Final i ”Super street fighter IV: Arcade edition”

19.00 Semifinal 1 i ”Starcraft II”

19.45 Semifinal 2 i ”Starcraft II”

20.45 Final i ”Starcraft II”

21.30 Slut på sändningen

OBS! Aftonbladet sänder en öppen, lågupplöst ström – men för bara 29 kronor kan du se hela deltävlingen i hd!

Spela!