”Starcraft”-spelare stängs av utan lön

”Inte fullföljt åtaganden”

Foto: DREAMHACK/HELENA KRISTIANSSON
Jeffrey Brusi stängs av utan lön i en månad.
E-SPORT

SM-aktuella ”Starcraft II”-spelaren Jeffrey Brusi stängs av utan lön i en månad.
”Han har inte fullföljt sina åtaganden”, skriver klubben Eclypsia i ett pressmeddelande.
– Jag vill inte säga något om det nu, säger Brusi till Aftonbladet.

Ungefär samtidigt som Aftonbladet gjorde en stor intervju med ”Starcraft”-proffset Jeffrey ”SjoW” Brusi gick Eclypsia ut med beskedet att den tidigare europamästaren stängs av under 30 dagar. Det är bara några månader sedan Brusi anslöt till klubben.

”Brist på motivation”

”Som du kanske märkt (eller snarare inte märkt) har "SjoW" inte närvarat på den europeiska scenen sedan han kom till Eclypsia. Han har bara spelat ett par turneringar och vi kan inte annat än att beklaga hans brist på resultat och motivation…han har inte fullföljt sina åtaganden. Vi önskar verkligen att den här sanktionen kommer att vara tillräckligt. Men med tanke på hur det sett ut historiskt är våra förhoppningar inte så höga…men vi hoppas verkligen att vi får se SjoW tillbaka i toppen snart”.

Vägrar att kommentera

Under Aftonbladets intervju med ”SjoW”, som du kan läsa i sin helhet här på aftonbladet.se/spela inom kort, säger ”SjoW” att han funderar på att sluta spela ”Starcraft”. Han undviker däremot frågorna om övergången från Team Dignitas till Eclypsia. När vi senare ringer upp för att be honom svara på den åtgärd Eclypsia vidtagit säger han:
– Jag vill inte säga något om det nu.
Men på Twitter hälsar han att ett ”öppet meddelande om avstängingen är på väg”.
Han säger också till Aftonbladet att avstängningen inte kommer att påverka hans deltagande i första deltävlingen av SM på lördag.

Peter Ottsjö