Håll ögonen på...

Victor ”MAD” Lindgren
E-SPORT

”Starcraft II”-spelaren Victor ”MAD” Lindgren, 16, som tävlar i SM i e-sport på lördag.

När började du spela ”Starcraft II”?

– Jag började i december 2010, det var ett par kompisar som rekommenderade spelet.

Är ”Starcraft II” det spel det snackas mest om i skolan?

– Det är många som vet vad ”Starcraft” är, men det är inte det mest populära spelet där jag bor. ”League of legends” är nog det som flest personer spelar.

Vad gör dig till en bra ”Starcraft”-spelare?

– Jag har nog blivit bättre på det mesta. Var inte så bra på att använda hotkeys i början men det lärde man sig allt eftersom. Sen är det väl mycket annat man har utvecklat när man spelar.

Vilken är din svaga sida?

– Jag blir sur om jag förlorar för mycket. Men då tar tar jag en paus och kollar repriser och ser vad jag gjorde fel. Oftast är det en själv man blir sur på, inte de man möter.

SM-deltävlingen på lördag blir din debut i tävlingssammanhang. Är du nervös?

– Jag kommer förmodligen att vara ganska nervös när jag väl är på SM, men just nu är det lugnt.

Vilka spelare ser du upp till?

– Jag gillar ”HerO” för att man lär sig mycket av att kolla på han när han spelar. Och ”MC” är bra, men också rolig som person.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vinna deltävlingen och ta sig till Dreamhack.

FAKTA

Namn: Victor ”MAD” Lindgren. Ålder: 16. Bor: Kramfors. Familj: Mamma, pappa och syskon. Yrke: Studerande. ”Starcraft”-ras: Protoss. Twitter: 96lindgren. Aktuell: En av åtta ”Starcraft II”-tävlande som gör upp i första deltävlingen i svenska mästerskapet i e-sport den 27 oktober.

Språkskolan

Victor har blivit bättre på ”hotkeys” och det är tur det, för hotkeys är avgörande för att lyckas i ”Starcraft II”. Hotkeys tillåter spelaren att göra specifika manövrar med färre tangenttryck, vilket därmed ger ett högre APM (actions per minute). För mer om hotkeys, klicka här.

Peter Ottsjö