E-sportSM mobil

Allt du behöver veta om E-sport-SM!

E-SPORT

Var och när sker deltävlingarna och den stora finalen?

I regel avgörs en deltävling i slutet av varje månad (med undantag för december) ända fram till den stora finalen på festivalen Dreamhack Summer på Elmia i Jönköping den 15 juni 2014.
SM-FINAL 
Datum: Söndag 15 juni 
Plats: Dreamhack Summer 2014
Stad: Jönköping

Vilka är årets tävlingsspel?

I årets Esport-SM kommer det bli fem spel: ”Counter-strike: Global offensive”, ”Super street fighter IV: Arcade edition”, ”Fifa 14” och ”Starcraft II” - samt nykomlingen ”League of Legends”.

Hur spelas de?

”Super street fighter IV: Arcade edition” spelas en mot en på Xbox360 och man tävlar om 50 000 kronor, ”Fifa 14” spelas på Playstation 3 och där är prissumman höjd till 100 000.

I ”Starcraft II” spelar man en mot en på PC, deltagarna tävlar om 150 000.

I ”Counter-strike: Global offensive”, också det på PC, spelar man i lag, fem mot fem. 100 000 kronor ligger i prispotten

”League of Legends” spelas även det fem mot fem och i prispotten finns 200 000 kronor.

Jag vill se allt på plats, hur gör jag?

Alla deltävlingar – utom de som sker på Dreamhack Winter och Dreamhack Summer – är inte bara öppna för allmänheten, de är dessutom gratis! Det finns dessutom en rätt god chans att få en pratstund med både arrangörer och utövare om man ber snällt. När det gäller Dreamhack Winter och Dreamhack Summer måste man lösa en evenemangsbiljett, de kostar från 150 kronor.

Jag vill se allt framför datorn, hur gör jag?

Det är väldigt enkelt. Du surfar hit, till aftonbladet.se/esport. Vi kommer att sända direktsända alla delfinaler och den stora finalen på Dreamhack Summer i juni nästa år. Dessutom kommer vi att lägga upp vods efter deltävlingarna för den som inte har möjlighet att följa tävlingarna live.