Yagami vann över ”Sveriges bäste” – till ”Street fighter”-final

Leo "Yagami" Sundholm till final i ”Super Street Fighter IV Arcade Edition”.
E-SPORT

Niklas "SkatanMilla" Lagerborg brukar kallas Sveriges bästa "Street fighter"-spelare.

Med all rätt – senast i somras vann han SM.

Det innebär inte att man ska glömma bort Leo "Yagami" Sundholm.

"Yagami" har ingen aning om hur många gånger han mött sin vän "Skatan Milla", men det är många. Däremot lär han minnas sin vinst under lördagkvällen. Sundholm, 21, är klar för final i slutspelet av e-sport-SM. Lagerborg måste, om han vill ta sig till final, försöka kvala in under någon av de sju deltävlingar som återstår runtom i Sverige.

– Vad som skiljer mig och "Skatan" åt? Det brukar bero på vem som har bäst dagsform. Jag kände mig stabil idag, säger "Yagami".

Veteraner

Att de två tillhört den absoluta "Street fighter IV"-toppen ända sedan spelets premiär tror Sundholm beror på att både han och "SkatanMilla" är två fightingveteraner. "Yagami" började spela "Street fighter III: Third strike" redan 2005, "SkatanMilla" var framstående på "Dead or alive"-scenen. Nu sparrar de mot varandra två gånger i veckan på spelcentret Dragon's Lair i Stockholm.

”För våldsamt”

"Yagami" blev förtrollad av fightingspel när hans föräldrar förbjöd honom att spela "Street fighter II" som liten.

– Det var min äldre bror som spelade det men mina föräldrar tyckte det var för våldsamt. Men sedan kom "Pocket fighter" ("Super gem fighter mini mix"), som också hade Capcomfigurer men det var lite gulligare. Då var det okej, säger "Yagami".

Leo Sundholms främsta merit är från en turnering i Schweiz ifjol, då han slutade femma efter att ha slagit ut en rad stora europeiska spelare.

Nästa sommar kan han bli svensk mästare. Men det skulle i så fall bli en ödmjuk vinnare.

– Mitt mål är att bara bli så bra jag kan.

FAKTA

Namn: Leo Sundholm. Ålder 21. Bor: Stockholm. Familj: Mamma, pappa, bror och syster. Yrke: Studerar spelutveckling på Stockholms universitet.