”Naniwa” klar för SM

Ställer upp i deltävlingen i Malmö 23 mars

Foto: Helena Kristiansson
E-SPORT

En superstjärna kommer till Malmö.

Johan ”Naniwa” Lucchesi ställer upp i svenska mästerskapen i e-sport.

Efter Jonathan ”Jinro” Walsh är Johan ”Naniwa” Lucchesi den svensk som tagit sig längst i koreanska superligan GSL. Lucchesi, som fyllde 23 den 14 mars, är också en av ”Starcraft”-scenens mest kontroversiella figurer. Tunga vinster i prestigefyllda turneringar har varvats med uppslitande klubbyten och infekterade relationer med spelare som Lim ”NesTea” Jae Duk. Hans ökända läggmatch mot ”NesTea” i december 2011 fördömdes av storspelare som Jang ”MC” Min Chul.

”Vänder kappan efter vinden”

Men Johan ”Naniwa” Lucchesi förblir en av Sveriges internationellt mest meriterade och berömda ”Starcraft”-stjärnor. I den femte deltävlingen av svenska mästerskapet i e-sport i Malmö den 23 mars får han bära favoritskapet.

”Naniwa” har tidigare berättat om sin önskan att vinna ett stort mästerskap på hemmaplan.

– De internationella fansen vänder kappan efter vinden. Gör du bra ifrån dig, då är du bäst och då älskar alla dig. Så fort det går dåligt får du en hattråd med 600 kommentarer. Men av vad jag sett på Rakaka och så vidare har jag alltid fått stöd av de svenska fansen, säger han till just e-sportsajten Rakaka.

Drömmen: vinna i Sverige

– Det är väl en av mina drömmar att vinna ett svenskt evenemang. Jag hade mycket, mycket hellre vunnit ett Dreamhack än MLG. Det hade känts otroligt bra att kunna stå högst uppe med trofén i Sverige, med alla svenska fansen som jublar.

Kvaltävlingen i Malmö får ett riktigt starkt ”Starcraft II”-startfält. Förutom ”Naniwa” deltar bland andra Dreamhack Bukarest-trean Daniel ”Starnan” Ohlsson, Robert ”Bobson” Olsson och Joacim ”Runa” Persson.

Spelarna kommer att tävla i färska expansionen ”Heart of the swarm”. Sedan tidigare är Rickard ”SortOf” Bergman, Jesper ”Bischu” Johansson, Rasmus ”Vipro” Östersjö och Stefan ”Morrow” Andersson klara för slutspelet på Dreamhack Summer i juni.

Missa inte SM-deltävling 5 – i direktsändning på aftonbladet.se lördag 23 mars!

Peter Ottsjö