”Heart of the swarm” i SM

Debut för hajpade expansionen i e-sport-SM

1 av 32
E-SPORT

Imorgon gör ”Starcraft II”-expansionen debut i svenska mästerskapen i e-sport.

Kvalet i Malmö lär om inte annat bli underhållande.

När blott 16-årige koreanen Lee ”Life” Seung Hyun vann Major League Gaming i helgen såg ”Starcraft”-studion Blizzard på. Trots en lång beta-fas är det först nu Blizzard på allvar kan ta del av hur de största stjärnorna hanterar expansionen (som belönades med

i Aftonbladet häromdagen).

– Vårt designteam studerar varje stor match noggrant och det kommer vi fortsätta att göra, skriver Blizzards David Kim på spelets officiella forum.

– Det superaggressiva spelet är väldigt underhållande att kolla på. Ingen är i närheten av att ha utforskat spelet till fullo än. En del spelare har verkligen förändrat sitt sätt att spela och når helt andra resultat än vad majoriteten förväntat sig, skriver Kim.

Blizzard erkänner brister

Blizzard medger att ”Heart of the swarm” är obalanserat på sina håll, men också att de tänker avvakta ett tag innan de bestämmer sig för att ändra på något.

– Vi ska göra vårt allra bästa för att inte fälla för snabba omdömen när det gäller att tillåta spelare ett mycket aggressivare spel. Visst, Medivacs ser starka ut men de tvingar också motståndarna att bli aggressiva. Matcherna blir väldigt händelserika och roliga att titta på.

– Vi kommer att lyssna på invändningarna från proffsspelarna och communityt men vi vill att spelet ska få en chans att etablera sig innan vi kliver in och gör förändringar.

Vunnit över en miljon

Lee ”Life” Seung Hyuns MLG-vinst innebar att han nu vunnit fem tunga mästerskap – och över en miljon kronor i prispengar – sedan oktober i fjol. Svenskhoppen Kim ”Sase” Hammar och Marcus ”Thorzain” Eklöf åkte båda ut tidigt i turneringen.

I SM-kvalet i Malmö på lördag – som Aftonbladet direktsänder från klockan 16 – kommer storstjärnan Johan ”Naniwa” Lucchesi att visa vad han går för i ”Heart of the swarm”. Han får konkurrens av bland andra Daniel ”Starnan” Ohlsson, Robert ”Bobson” Olsson och Joacim ”Runa” Persson.

Peter Ottsjö

ARTIKELN HANDLAR OM