Nu blir E-sport-SM ÄNNU större

Superhelger med sändningar både lördag och söndag

1 av 9 | Foto: Daniel Eliasson
Förra årets CS:GO-segrare NiP.
E-SPORT

E-sport-SM är en dundrande succé - och nu växer turneringen ännu mer.

Med start i helgen sänder Aftonbladet i samarbete med Dreamhack e-sport både lördag och söndag.

– Det känns roligt att kunna visa tre gånger så mycket innehåll som tidigare, säger Fredrik Nyström på Dreamhack.

I helgen är det dags för fjärde delfinalen i årets SM-tävling. Men med en stor skillnad: sändningarna växer och kommer sträcka sig över en hel helg.

Efter önskemål från fansen lyfts ”League of legends” ut till söndagen, så att lördagssändningen får mer plats för ”Starcraft II” och ”CS:GO”.

– Tidigare har vi visat finalerna, nu får vi möjlighet att visa mer ”Starcraft II”, först och främst. Vi kommer sända både semifinalerna och finalerna så det blir fler matcher för fansen, säger Fredrik Nyström.

”Har haft en stor efterfrågan”

Dessutom kommer onlinekvalen att sändas med start i mars, något som gör att fansen kan följa en spelares väg ända från kval till final.

– Vi har haft en stor efterfrågan, ”varför sänder ni inte onlinekvalen?” Det blir en bättre historia och insikt i hur matcherna har gått nu när alla kan följa spelarna från början till slut.

”League of legends”-söndagarna blir fullspäckade, med sändning från 12.00 till 18.30, där både semifinalerna och finalen visas i helhet.

– Nu kan folk börja följa svenska ”League of legends”-scenen ordentligt. Det känns roligt att kunna visa tre gånger så mycket innehåll som tidigare.

”SM kommer växa ännu mer”

Aftonbladets e-sportredaktör Tobias Lundgren kommer som vanligt att chatta med läsarna och agera länk mellan dem och spelarna. Han är entusiastisk inför utökningen av SM.

– Många har undrat varför vi bara visat finalerna av ”Starcraft II” och bara en halv ”CS:GO”-match. Nu när ”League of legends” får en helt egen dag kommer alla spel att verkligen komma till sin rätt och tittarna kommer få en bättre överblick. På det här sättet kommer succén som är E-sport-SM att växa ännu mer både för spelare och fans.

FAKTA

Så här kommer SM-helgerna att se ut

Lördag 22 februari

16:00 Direktsändningen startar

16:30 Super street fighter IV arcade edition – topp 4

17:30 Fifa 14 – final

18:30 Starcraft II – semifinal 1

19:30 Starcraft II – semifinal 2

20:30 Starcraft II – final

22:00 Counter-strike: Global offensive – final

Söndag 23 februari

12:00 Direktsändningen startar

12:30 League of legends – semifinal 1 (bäst av tre matcher)

14:30 League of legends – semifinal 2 (bäst av tre matcher)

16:30 League of legends – final (bäst av tre matcher)

18:30 League of legends – sändningen avslutas

OBSERVERA: Tiderna är hålltider och matcher kan komma att starta tidigare eller senare. E-sport är lite som tennis – vissa matcher går fort och andra drar ut på tiden. Se till att ha sändningen igång så att du inte missar det du vill se.

Läs allt om SM här!

ARTIKELN HANDLAR OM