”Jag tog rundan med lite tur och flyt”

1 av 4
Morrow
E-SPORT

Deltävling fyra av E-sport-SM är avgjord.

Här är alla vinnare från Skellefteå.

Felix ”Veraz” Ekman, den Negative Edge-skolade ynglingen, åkte ner från Kiruna och tog sin plats i finalen genom lysande spel med sin Gen. Trots att Daniel 'UGD Laggbovn' Hellqvist tog hem första matchen i finalen kunde Ekman vända och säkra segern genom ett byte till huvudkaraktären Rose.

– Jag skakar fortfarande av adrenalin, sa 17-åringen efter segern.

”Känner mig lättad”

Alexander ”Aleri” Eriksson gick in i SM-kvalet i FIFA14 för tredje gången i rad. Nu lyckades han gå hela vägen trots att Pierre ”Roqor” Liljebäck bjöd på fint motstånd och faktiskt vann andra matchen av tre. Men ”Aleri” kände trots det att han hade kontroll hela tiden och tog hem avgörande med klara 5-0 och därmed 2-1 i matcher.

– Jag känner mig lättad, men var inte alls nervös utan kände att jag hade kontroll, säger han.

”Kändes hur bra som helst”

I Starcraft 2 bjöds tittarna sedan på ett Team Property-möte då Joacim ”Runa” Persson och Stefan ”Morrow” Andersson drabbade samman. Lagkamraterna hade sedan en fruktansvärt roande uppgörelse på avgörande kartan efter att ”Morrow” skaffat sig ett 2-1-överläge. Ingen ville släppa matchen och spelet böljade fram och tillbaka flera gånger innan ”Runa” var tvungen att ge upp och ge segern till ”Morrow”, som såg helt chockad ut efter avgörandet.

– Det kändes hur bra som helst, säger han efter avgörandet.

”Tog den med tur och flyt”

Till sist blev DSTM klara för SM-finalerna i CS:GO efter att ha besegrad exec.fi i en hård kamp på Inferno och Dust2. Bland annat stod Kristian ”Chooki” Söderman i DSTM för en riktig highlight-show när han på Inferno lyckades plocka tre motståndare i ett pressat läge och vinna rundan på egen hand.

– Med lite tur och flyt lyckades jag plocka den och det är alltid kul att vinna sådana rundor, säger han.

Siffrorna skrevs till slut 16-10 på Inferno och 16-13 på Dust2.

Under söndagen sänder Aftonbladet E-sport League of Legends-deltävlingen mellan 12-18.30.

FAKTA

Alla vinnare i Skellefteå

Street Fighter: Felix ”Veraz” Ekman

Fifa14: Alexander ”Aleri” Eriksson

Starcraft 2: Stefan ”Morrow” Andersson

CS:GO: DSTM

ARTIKELN HANDLAR OM