Brotonz: Trodde vi skulle vinna lätt som en plätt

1 av 5
E-SPORT

Under förra deltävlingen i Göteborg var de självsäkra och föll hårt.

Nu är Brotonz tillbaka, bättre förberedda och mer ödmjuka inför SM-deltävlingen i Skellefteå.

– Vi åkte till Göteborg och trodde vi skulle vinna lätt som en plätt, det var en bra erfarenhet för oss, säger Gustav ”Sharp” Otterskog

Göteborgs-kvalet blev en trasslig tillställning för spelarna i Brotonz. En spelare hoppade av just innan vilket gjorde att de övriga tvingades hitta en ersättare. När Jerry ”Xelos” Råbergs tåg sedan blev försenat tvingades laget ta in en ersättare för ersättaren. Det hela löstes i och med att kompisen Anton ”Waver” Wiberg från SK Gaming hoppade in första kartan. Men då hade redan förseningar förstört uppvärmningen.

– Det var nog det konstigaste eventet jag varit på, minns Gustav Otterskog efteråt.

”Det låste sig totalt”

När matchen väl var igång kunde inte Brotonz hävda sig mot Husbyslayers. I efterhand medger Otterskog att självförtroendet kanske varit lite FÖR bra.

– Vi åkte dit och trodde att vi skulle vinna SM-stoppet lätt som en plätt, men det låste sig totalt. Det var en bra erfarenhet för oss, som kommer göra oss bättre i framtiden.

Nu blickar laget fram mot lördagen i Skellefteå. Laguppställningen är spikad då Christoffer ”Lunedii” Olsson gått med och de har lärt sig en lektion i ödmjukhet efter stoppet i Göteborg. Och motståndet består till stor del av kändisar.

– Subpandas känner jag igen sedan förut, de slog oss i onlinekvalet vilket var starkt av dem. I Npw känner jag några av dem sedan innan, det är sköna och duktiga spelare. Men Dtsm blir nog svårast, med Adam ”Maektig” Widell och Niclas "puffran" Sundell i spetsen kan de bli riktigt farliga.

”Kan bli vinna eller försvinna”

Men även om ni inte kvalar i helgen kommer ni väl fortsätta kämpa mot SM?

– Nja, vi får se helt enkelt.

Så det kan bli lite vinna eller försvinna för er nu?

– Lite så kan det bli, faktiskt.

Mycket på spel inför SM-stoppet i Skellefteå alltså.

FAKTA

Det här är Brotonz

Gustav ”SHARP” Otterskog

Rasmus ”NIZN” Nizula

Hampus ”hMp” Netzell

Samir ”walkejno” Sehili

Christoffer ”Lunedii” Olsson

Lagen som möts i Skellefteå:

Dstm

Npw

Subpandas

Brotonz

ARTIKELN HANDLAR OM