Fnatic vinner Starseries X mot Natus Vincere

Upphämtningen gav Fnatic kraft att vinna finalen

1 av 5
E-SPORT

Fnatics nya CS:GO-lineup går från klarhet till klarhet.

I går tog de sin första titel i och med segern mot Natus Vincere – efter en galen upphämtning på Mirage.

– Det är en av de sjukaste comebackerna i CS-historien, säger kommentatorn Auguste ”Semmler” Massonnat.

Efter topp fyra-placeringen på Gfinity3 och silvermedaljen på ESL One i Köln har nu Fnatics nya CS:GO-lag tagit sin första titel. Den kom efter att de besegrat ukrainska Natus Vincere i finalen av Starseries X. Och vägen till segern inleddes med en alldeles galen upphämtning på Mirage.

”Fantastisk insats”

Fnatic låg under med 13-2 efter första halvan och läget blev inte bättre när Na'Vi gick upp till matchboll och 15-2 på T-sidan, trots några fantastiska frags från Olof ”Olofm” Kajbjer. Men då satte lagmaskinen Fnatic igång och lyckades vinna hela 15 rundor i rad.

– Det är en av de sjukaste comebackerna i CS-historien, säger kommentatorn Auguste ”Semmler” Massonnat från Roomonfire efter upphämtningen.

Bisittaren Anders Blume var minst lika imponerad.

– En fantastisk insats av Fnatic, ett misstag och de hade förlorat, säger han.

Stängde matchen på Dust2

Men comebacken räckte inte för att vinna kartan, då Na'Vi lyckades ta hem den med 19-17 efter övertid. Det psykologiska övertaget var dock bärgat och Fnatic kunde sedan vinna Inferno med överlägsna siffrorna 16-6.

Na'Vi tog sig samman och vann tredje kartan, Train, med 16-11 innan svenskarna stängde matchen på Dust2 med 16-14 och 2-2 i kartor. Därmed var Fnatic Starseries X-vinnare eftersom de hade en winners bracket-fördel som innebar 3-2 i total ställning.

FAKTA

Fnatic vs Na'Vi

Mirage 17-19 (2-13,13-2, 2-1, 0-3)

Inferno 16-6 (8-6, 8-0)

Train 11-16 (2-13, 9-3)

Dust2 16-14 (8-7, 8-7)

Se alla repriserna på Roomonfires Youtube-kanal.