GODSENT tog titel – efter JW:s clutch

Efter tunga första tiden ihop – vann minorturnering

1 av 2
JW jublar efter sin clutch. Foto: HLTV.org
E-SPORT

Det stjärnspäckade svensklaget GODSENT har sedan de bildades haft en tuff tid och inte lyckats visa upp resultaten som förväntades av dem.
Men nu är de inne på vinnarspåret efter att ha tagit hem helgens minorturnering i Bukarest – efter en enorm clutch i sista rundan.
”Det går inte förklara hur glad jag är just nu”, skriver Jonas "Lekr0" Olofsson efter segern.

Efter den tunga inledningen tillsammans i GODSENT tog laget under söndagen ett jättekliv mot att ta sig upp i världseliten igen. I kampen om en kvalplats till majorturneringen E-League tävlade de i helgens European Minor Championship i Bukarest. Och GODSENT, som inte vunnit en turnering sedan laget bildades i slutet av sommaren, kunde efter en skakig väg till finalen till slut besegra Hellraisers och inkassera den eftertraktade första titeln.

Tre otroligt jämna kartor

Men finalen inleddes precis som det tidigare mötet med Hellraisers under turneringen: Med förlust på Cobblestone. Trots att GODSENT var ytterst nära matchpoäng vid ställningen 14-11 kunde CIS-laget samla sig och stänga matchen med 16-14 i rundor.

Andra kartan, Mirage, blev även den en jämn historia. Trots att GODSENT förlorade pistolrundan kunde de gå upp till en ledning med 4-1 på T-sidan. Men den här kvällen skulle inte bjuda på någon kross, då Hellraisers återigen kunde samla sig och gå till sidbytet med 9-6 i bagaget. Återigen blev det strid in till de allra sista rundorna, men GODSENT kunde där tvinga fram en tredje och avgörande karta med resultatet 16-13.

Såg ut att gå mot enkel seger

På avgörande Cache såg GODSENT så ut att få en promenadseger när de gick in i pausen med 11-4 efter T-sidan. Mycket tack vare storspel av Jonas "Lekr0" Olofsson, som nyligen återvände till laget efter en utflykt till Fnatic. Men i stället chockades svenskarna när Hellraisers sakta men säkert klöste sig tillbaka in i matchen och faktiskt gick upp i ledning med 14-13. Men efter två individuella insatser av Lekr0 och Robin ”Flusha” Rönnqvist kunde GODSENT gå upp på matchpoäng.

”Varit stressad hela turneringen”

Där blev Jesper ”JW” Wecksell stor matchhjälte när han ensam med tre motståndare lyckades förhindra en plant och såg till att GODSENT tog sin första offlinetitel och 50 000 dollar. Förutom prispengarna och äran är nu GODSENT klara för kvalet till majorturneringen E-League som spelas i januari.
”Har varit så stressad hela turneringen. Kan inte förklara hur glad jag är just nu. Major-resan är inte över men vi kommer närmare”, skriver Lekr0 på Twitter efter bedriften.

”Den här segern var enorm”

Just Lekr0s återkomst ser ut att bli ett lyckodrag av GODSENT, som knappt hunnit träna med honom sedan återkomsten.
”Vi har bara tränat fyra-fem dagar med Lekr0 innan och vi vet inte hur vår kartpool ser ut. Den här segern var enorm”, skriver Flusha på Twitter.
Kvalet till E-League inleds den 15 december.