Källor: Topplaget hoppar av IEM

NEO, i mitten, kritiserar spelschemat under ESL New York. Foto: HLTV.org
E-SPORT

Inför jätteturneringen IEM Oakland ser arrangörerna ut att tappa ett tungt namn på listan av deltagare.
Enligt uppgifter till Slingshot Esports kommer polska Virtus.Pro - som varit ett av de bästa lagen i världen i år - hoppa av turneringen.

Virtus.Pro har under året visat att de hör till den absoluta världseliten. Under året har de radat upp tre förstaplatser och två andraplatser i prestigefulla turneringar och var en av favoriterna att plocka hem IEM Oakland som inleds den 19 november.

Prioriterar ledig tid med familjerna

Men enligt källor till Slingshot Esports väljer polackerna att stå över turneringen som har 300 000 dollar i prispotten. Uppgifterna har inte bekräftats av någon i laget, men spelarna har tidigare klagat över det hektiska spelschemat CS:GO-proffsen måste stå ut med. Enligt källorna väljer spelarna därför att stå över turneringen för att prioritera familjerna och förbereda inför ELEAGUE-slutspelet i december.

Ersätts av Heroic
 

Virtus.Pro kommer enligt uppgift att ersättas av Heroic i Grupp B, där de ställs mot SK Gaming, Ninjas in Pyjamas och mousesports samt två lag som ännu inte kvalat in.

UPPDATERING: IEM har bekräftat att Virtus.Pro Ersätts av Heroic.
”Det var ett svårt beslut att ta, men efter noga övervägande har vi beslutat att dra oss ur IEM Oakland. Vi har haft en tung period de senaste månaderna, med turneringar och kvalspel nästan varje dag. Vi känner att vi måste ta en kort paus för att kunna fortsätta prestera på toppnivå.”, säger Virtus.Pro-managern Roman Dvoryankin i ett uttalande.