Maikelele: Visat att jag kan spela på toppnivå

Svenske CS:GO-stjärnan i intervju om senaste tiden i Ninjas in Pyjamas

Maikelele talar ut om senaste tiden i NiP. Foto: ELEAGUE/Turner Sports
E-SPORT

Mikail ”Maikelele” Bill är återigen frilansande CS:GO-proffs efter att tiden som inhoppare i NiP passerat.

Nu berättar han i en intervju om tankarna kring framtiden, att han bevisat sig på proffsscenen och hur bra tävlingsscenen är just nu.
”Jag gillar att alla lag kan vinna turneringar, det gör spelet mycket roligare”, säger han till Slingshot Esports.

De flesta känner till historien vid det här laget. Jacob ”Pyth” Mourujärvi tvingades ta en längre paus från CS:GO-tävlandet när en krånglande hand behövde läkas och Ninjas in Pyjamas plockade då in gamle bekantskapen Mikail ”Maikelele” Bill för att fylla luckan.
Inhoppet blev succé direkt, när NiP tog första turneringssegern på ett halvår under StarSeries.

”Vi fick en riktigt bra början”

Det blev inga fler vinster för Bill tillsammans med NiP, men i helgen kvalade laget sig till en slutspelsplats i ELEAGUE säsong 2 och efter de matcherna tog han sig tid för en intervju om de senaste månaderna. Där berättar han om känslorna kring återkomsten till NiP.
”Vi fick en riktigt bra början. Sist slutade vi tvåa på DreamHack Winter i vår första turnering ihop. Nu vann vi första så det känns bra. Det var kul att spela med dem igen. Det kändes mer som ett lag nu eftersom jag har mycket mer erfarenhet.”, säger han till Slingshot Esports reporter Vince Nairn.

”Borde stått upp för mig själv”

Maikelele har haft ett stökigt år, med sejourer i G2 Esports och FaZe - där han fortfarande listas som backup - och svensken menar att det handlat om otur.
”Året har varit ganska dåligt med mycket otur, men sådant skapar du själv. Jag borde ha stått upp för mig själv bättre. Jag ser över mina alternativ just nu. Om NiP vill fortsätta spela med mig säger jag ”Ja, för fan!”, men vi får se vad som händer”.

”Färre turneringar är min lösning”

Bill känner också att han till slut bevisat att han hör hemma i elitskiktet av CS:GO-spelare:
”Många har tvivlat på att jag skulle kunna spela på toppnivå, men jag tror att det här visat att jag faktiskt kan det. Åtminstone hoppas jag det”.

Maikelele pratar också om det hektiska schemat spelarna ställs inför och menar att det skulle vara bra med färre turneringar.
”Jag har varit hemifrån tre och en halv vecka. Det kräver mycket energi. Du kan inte spela på topp när du är trött och vi var alla ganska trötta efter de här veckorna. Färre turneringar skulle vara min lösning. Personligen bryr jag mig inte så mycket om prispengar. Jag gillar att spela CS, jag gillar att resa, jag gillar att spela turneringar. Jag vill bara ha kul”.

”Det är bra för communityn”

Och slutligen menar den svenske stjärnan att CS:GO-scenen är på en väldigt bra plats just nu, rent tävlingsmässigt, när sju olika lag vunnit de senaste stora turneringarna.
”Jag gillar hur det ser ut just nu, att alla lag kan vinna turneringar. Det gör spelet mycket roligare och att se nya mästare överallt är riktigt fint. Det är bra för communityn också”.