Fnatic tar in coachen som spelare i ELEAGUE

1 av 2
Jumpy blir standin för Dennis Edman under ELEAGUE i november. Foto: Fragbite.se
E-SPORT

Fnatic-spelaren Dennis Edman står över andra turneringen i rad på grund av personliga skäl.

Nu tar laget in coachen Jimmy ”Jumpy” Berndtsson som spelare under ELEAGUE-finalerna i slutet av november.
”Vi kom fram till att han skulle passa bäst. Vi värderar hans ledarskap och taktiska sinne mer än någon som droppar 30 frags”, säger managern Viktor ”vuggo” Jendeby.

Fnatic stod över ESL Pro League-finalerna i Brasilien då Dennis Edman inte kunde delta på turneringen av personliga skäl. Av samma anledning kommer han inte dyka upp under ELEAGUE-finalerna i slutet av november, men det kommer Fnatic göra – med coachen Jimmy ”Jumpy” Berndtsson som standin.
”Sedan han gick med i laget i augusti har han jobbat otroligt hårt med grabbarna för att de skulle nå upp till den nuvarande nivån, så vi är mer än säkra på att han kommer leverera på ELEAGUE”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

”Mer tid att hitta en ersättare”

Jumpy har en gedigen bakgrund i både Counterstrike och CS:GO, men laget plockar främst in honom på grund av hans taktiska sinne.
”Den här gången hade vi mer tid att hitta en tillfällig ersättare för Dennis. Efter diskussioner kom vi fram till att Jumpy skulle passa bäst. Vi värderar hans ledarskap och taktiska sinne mer än någon talang som droppar 30 frags, då vi verkligen har nog med eldkraft i laget redan”, säger managern Viktor ”vuggo” Jendeby

Fnatic går in i ELEAGUE-gruppspelet den 18 november då de möter EnVyUs, Dignitas och Optic Gaming i grupp D.