ESEA lanserar anticheat under IEM – får kritik

Avslöjade ny taktik för att fånga eventuella fuskare

Foto: ESL / (puffbild Sebastian Ekman / DreamHack)
E-SPORT

Turneringsarrangören ESEA har gått ut med att de kommer använda ett nytt anticheat under IEM Oakland och iBUYPOWER Masters.
Nu kritiseras organisationen för att de avslöjade säkerhetsåtgärden i förväg.
”Fuskare måste tas på bar gärning om de finns. De behöver inte få veta om det först”, skriver Gabriel ”Fallen” Toledo på Twitter.

Nästa helg inleds IEM Oakland där lag som SK Gaming, Ninjas in Pyjamas, Gamers2 och Astralis kommer göra upp om 300 000 dollar i prispotten. Inför turneringen har arrangören ESEA gått ut med att de kommer testa ett nytt LAN-anticheat under turneringen.
”För att motverka möjligheten att spelare fuskar på LAN kommer ESEA lansera ett fullt fungerande anticheat skräddarsytt för LAN-miljö”, skriver företaget i ett uttalande.

”Vore orättvist att överraska dem”

Men nu får organisationen kritik efter att administratören Brett ”Few” Sheffield uttalat sig om anticheatet på Twitter.
”Inget lag var medvetet om anticheatet innan vårt offentliggörande. Vi känner att det vore orättvist att överraska dem med det dag ett på IEM”, skriver han och får mothugg direkt.

”Varför gick de ut med nyheten?”

”Fuskare måste tas på bar gärning om de finns. De behöver inte få veta om det först”, skriver SK Gamings ledare Gabriel ”Fallen” Toledo och får medhåll av Echo Fox-ägaren Mohamad ”Moe” Assad:
”Anticheat på lan? Varför gick de ut med den nyheten? Det hade varit bättre att bara använda det och sedan se resultaten”, skriver han.
IEM Oakland inleds den 19 november, med det nya anticheatet på plats.

ARTIKELN HANDLAR OM