”Tänker att Zeus skulle vara bättre i Na'Vi än jag”

S1mple sågar sig själv efter nya floppen. Foto: HLTV.org
E-SPORT

Ukrainska CS:GO-laget Na'Vi har åkt ut ännu en turnering i gruppspelet efter en dålig prestation på IEM Oakland.

Och efter uttåget twittrade stjärnan Oleksandr ”s1mple” Kostyliev om sina tvivel kring platsen i laget.
”Ibland tänker jag att Zeus skulle vara bättre i Na'Vi än jag”, skriver han.

Na'Vi, som efter segern under ESL New York rankades som ett av världens bästa lag, är inne i en brant nedåtgående spiral. Efter uttåg ur ESL Pro League, Epicenter och ELEAGUE blev de under onsdagen utslagna från IEM Oakland redan i gruppspelet.

Detta efter en inledande tung förlust mot hemmalaget Team Liquid, som krossade CIS-laget med 16-6 på Nuke. Trots segrar mot TyLoo och G2 kunde inte Na'Vi knipa en slutspelsplats utan får räkna in ännu en floppturnering under hösten.

”Förlåt till alla som hejade på oss”

Och en som verkar tagit det hela hårt är nyförvärvet Oleksandr ”s1mple” Kostyliev, av många betraktad som den absolut bäste spelaren i världen. Efter förlusten uttryckte han sina tvivel på Twitter och menade att spelaren han ersatte, Daniil ”Zeus” Teslenko, kanske hade varit att föredra i laget.
”I bland tänker jag att Zeus skulle vara bättre i laget än jag. Förlåt till alla som hejade på oss”, skriver stjärnan.

Astralis klara för semifinal

För danska lineupen Astralis gick första dagen desto bättre. Efter att ha kämpat mot en formsvacka under en lång period gick de genom gruppen med 4-1 i matcher och är därmed klara för semifinal. Brasilianska Immortals och fransmännen i G2 får ta den långa vägen via kvartsfinaler som grupptvåa och trea.

I dag inleds Grupp B, där svenskhoppet Ninjas in Pyjamas går in i turneringen mot mousesports. Det mötet spelas klockan 21 i kväll.
För att se samtliga resultat och schema, klicka här.