FaZe skrällde - efter Karrigans autoclutch

E-SPORT

FaZe överraskade en hel CS:GO-värld när de gick obesegrade genom Grupp B på IEM Oakland.
Och dagens finaste bedrift stod nyförvärvet Finn ”Karrigan” Andersen för, då han banade vägen till seger mot Cloud9 med en galen autosniper-clutch.
”Är du allvarlig? Det där är vansinnigt”, hojtade chockade castern Vince "Metuz" Hill efter rundan.

FaZe Clan har inte nått några högre höjder på CS:GO-scenen sedan de bildades i början av 2016. Men efter en rad spelarbyten de senaste månaderna verkar de nu ha hittat ett vinnande recept.

Stod för turneringens clutch direkt

När Grupp B inleddes under IEM Oakland på torsdagen krossade FaZe allt motstånd, efter en inledande vinst på övertid mot Cloud9. Matchen stod och vägde när före detta Astralis-spelaren Finn ”Karrigan” Andersen klev fram med sin autosniper och stängde ner det nordamerikanska laget totalt. Efter två noscope-kills ensam mot tre Cloud9-spelare fick han castern Vince ”Metuz” Hill att gå i taket.
”Är du allvarlig? Det där är vansinnigt”, skrek han rakt ut.

”Hyfsad dag på kontoret”

FaZe vann Mirage-matchen med 19-17 och krossade efter det Heroic med 16-3 på Train och Ninjas in Pyjamas med 16-5 på Overpass. Men FaZe var inte klara där utan avslutade dagen genom att spöa SK Gaming med 16-11 på Nuke och Mousesports med 16-7 på Train.
Därmed är de klara för semifinal efter att ha gått obesegrade genom gruppen, något som väldigt få förmodligen hade tippat inför turneringen.
”En hyfsad dag på kontoret, jag är väldigt stolt över laget i dag”, skriver Karrigan på Twitter efter uppvisningen.

NiP klara för kvartsfinal

Ninjas in Pyjamas tog sig också ur gruppen genom att vinna mot Cloud9, Mousesports och Heroic. Under lördagen väntar en kvartsfinal mot brasilianska Immortals för svenskarna.
Klicka här för att se Karrigans clutch.