Alexander ”Aleri” Eriksson siktar på tredje gången gillt i SM

Foto: John Buddee/E-sport-SM
E-SPORT

Två gånger har han kvalat utan framgång.

Nu tänker Alexander ”Aleri” Eriksson ta sig till SM-final via deltävlingen i Skellefteå - men han lovar ingenting.

– Jag tänker inte säga att jag ska gå in och vinna nu när jag sagt det två gånger innan, säger han.

SM-kvalen i ”FIFA14” har inte gått Alexander ”Aleri” Erikssons väg. Två deltävlingar har passerat utan att han ens tagit sig till final. Nu åker han upp till de norrländska skogarna för att till slut ta sig hela vägen.

– Men jag tänker inte säga att jag ska gå in och vinna nu när jag sagt det två gånger innan, det vore att skjuta mig själv i foten, säger han.

Har du förberett dig på något annat sätt den här gången?

– Mitt spel är uppgående och känns väldigt bra nu. Jag åker upp redan på fredagen, så jag kommer få bra sömn. Senast i november slarvade jag med det, säger han.

”Nykomlingar kan ändå skrälla”

Under deltävlingen i Göteborg skrällde det ordentligt när en nykomling, 16-årige Simon ”Erikzzon” Eriksson dök upp och slog ut regerande mästaren Ivan ”BorasLegend” Lapanje. ”Aleri” har också råkat ut för spelare som kommer från ingenstans och ändå hävdar sig i tävlingarna.

– De kan heta vad som helst, vara hur nya som helst och ändå skrälla. Se på ”diabetesmannen”, säger han och syftar på motståndaren som slog ut honom i senaste kvalet.

– Ifall det finns någon okänd norrlänning återstår att se.

”Måste spela 900 matcher i månaden”

Anledningen att ”Aleri” åker just söder om polcirkeln för att kvala till SM är att han nästa månad siktar på att kvala till Fifa Interactive World Cup, vilket kommer innebära att han missar nästa deltävling.

– Då måste man spela 900 matcher på en månad. Det är 30 matcher per dag och varje match tar 15-20 minuter.

Återstår att se om ”Aleri” kan gå in i den tunga månaden med en SM-finalplats i bagaget.

ARTIKELN HANDLAR OM