”Aleri”: Jag var inte alls nervös

E-SPORT

Han är en av Sveriges tre bästa Fifa14-spelare och i sitt tredje SM-kval tog han chansen.

Alexander ”Aleri” Eriksson är klar för SM-finalen i Jönköping.

– Jag kände att jag hade kontroll, säger han.

Alexander ”Aleri” Eriksson. Foto: Dreamhack

I de tidigare kvalen har mer eller mindre okända spelare stått i vägen för Alexander ”Aleri” Erikssons avancemang. Men trots hårt motstånd från ännu en Fifa14-doldis, lulebon Pierre ”Roqor” Liljebäck, kunde ”Aleri” hålla undan och vinna deltävlingen i Skellefteå.

– Jag känner mig lättad, säger han efter segern.

”Var inte alls nervös”

Men den satt hårdare inne än vad många hade tippat innan matchen. ”Aleri” tog hem första matchen med 2-1, men sedan lyckades ”Roqor” knipa andra matchen med uddamålet vilket tvingade fram en avgörande match. Där visade ”Aleri” klassen och vann till slut klart med 5-0.

– I finalen var jag inte alls nervös och kände att jag hade kontroll. I andra matchen var skotten 9-2 till honom men jag kände ändå kontroll, säger han.

”Vill förbättra spelet offline”

Nu går han in i en hård månad med kval till Fifa Interactive World Cup, där det krävs att spela 900 matcher på en månad. Sedan blickar han mot SM, där huvudkonkurrenterna Lukas ”Lukasinho” Gummesson och Ivan ”Boraslegend” Lapanje väntar.

– Jag känner mig i kanonform, men skulle vilja förbättra spelet offline. Måste ha en bra motståndare att sparra med till finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM