Spöade supereliten - nu siktar Rasmus ”Pettson” Petterson mot SM

Kan bli tredje spelaren från Norrköping i Fifa14-SM

1 av 2
Rasmus ”Pettson” Petterson. Foto: Helena Kristiansson.
E-SPORT

Häromveckan tog han sina största skalper i karriären då Sveriges två absolut bästa spelare fick se sig besegrade.

Nu vill Rasmus ”Pettson” Petersson bli tredje Fifa-spelaren från Norrköping att kvala in till finalen i E-sport-SM.

– När jag har en bra dag ser jag nästan inga gränser, säger han.

Den prestigefulla segern mot Ivan ”Boraslegend” Lapanje och Lukas ”Lukasinho” Gummesson kom i entusiastligan FOLsweden. Rasmus ”Pettson” Petersson besegrade ”Boraslegend” i semifinal och lyckades sedan vinna över ”Lukasinho” i finalen. Två tunga skalper då de spelarna ses som Sveriges två absolut bästa.

– Det är så klart riktigt kul att kunna vara med och utmana när man har en riktigt bra dag, säger han inför SM-kvalet i helgen.

Och motståndarna hyllar den 18-årige Norrköpingsspelaren.

– Jag är imponerad faktiskt, han har högt tempo i spelet och det visar på mognad. Men han måste ta större segrar för att få högre anseende, säger ”Lukasinho”.

”Ger bra självförtroende”

Hur känns det att sådana spelare hyllar dig?

– Att få cred av de allra bästa ger väldigt bra självförtroende, säger Pettson ödmjukt.

Men FOL-turneringen spelades med landslag istället för Real Madrid som alltid förekommer i SM. Hur stor är skillnaden där?

– Den största skillnaden är Ronaldo som både Boraslegend och Lukasinho är bra på att hantera. Fast jag vet inte om det är jättestor skillnad ändå. Brasilien har enligt mig mycket bättre försvar än Real Madrid. Det gäller att vara kreativ i anfallet om man ska skapa något.

”Hängde inte med”

Vad ser du själv för områden där du måste utvecklas för att kunna utmana i SM?

– Jag strävar efter att stabilisera försvaret och tycker jag gjort det väldigt mycket. I första SM-kvalet när jag mötte Lukasinho hängde jag verkligen inte med och var för ivrig. Vet inte om det var nerver som spelade in. Men jag tycker själv att jag fått ett bättre försvar och en del skriver till mig efter matcher och säger att det var tight och svårspelat.

Om vi blickar mot Stockholm i helgen, vilka blir tyngsta motståndarna?

Adam ”Svardz” Svärd och Emanuel "Xit" Svanung ska dit. Jag har mött Svardz mycket online och sett en stor utveckling hos honom. Första gångerna vann jag ganska enkelt men på senare tid ger han mig en ordentlig match. Om vi ställs mot varandra i final blir det absolut jämnt.

”Segern har boostat mig”

Du kan i och med det här kvalet bli den tredje spelaren från Norrköping att kvala in efter Simon ”Erikzzon” Eriksson och Lucas ”Afro” Wallman. Varför har just Norrköping blivit ett sådant Fifa-centrum i år?

– Bra fråga. Jag spelar mycket med dem på fritiden och vi har varit duktiga i både ”Fifa12” och ”13” men ingen har tagit klivet förrän i år. Det är riktigt kul!

Hur stor chans kommer du ha i finalen om du går dit?

– Jag kommer lira riktigt mycket inför den för att få ut maximalt av offlinespelet. Segern i FOL senast har hjälpt boosta mig och är ytterligare ett bevis att jag kan slå vem som helst en bra dag och när jag har en sådan ser jag inga gränser.