”Upprörande att se spelarna lämna oss”

Origen tappar nyckelspelare

E-SPORT

Origen misslyckades att återupprepa fjolårets succésäsong under 2016 och tvingades kvala för att behålla LCS-platsen.

Nu ställs den spanska organisationen inför nya utmaningar då Paul “sOAZ” Boyer och Maurice “Amazing” Stückenschneider lämnar laget.

”Det är dags att röra på sig och tillåta både mig själv och Origen att växa oberoende av varandra”, säger Amazing i ett uttalande.

När Origen formades av före detta Fnatic-spelaren Enrique "xPeke" Cedeño Martínez blev de snabbt en framgångssaga. På ett år gick de från Challenger-serien till League of Legends högstadivision i Europa, LCS, där de förra sommaren tog en andraplats och kvalade till världsmästerskapen Worlds.

Tog semifinalplats i Worlds

Under Worlds kom nya framgångar då de lyckades knipa en tredje/fjärdeplats efter att ha förlorat mot blivande världsmästarna SKT i semifinalen. Men efter en ny andraplats under vårsäsongen 2016 började motgångarna för laget. Efter en niondeplats under sommarspliten tvingades de kvala för att behålla LCS-platsen.

”Vi tackar dem innerligt”

Nu ställs Origen inför nya utmaningar då två av nyckelspelarna: toplanern Paul “sOAZ” Boyer och junglern Maurice “Amazing” Stückenschneider väljer att lämna organisationen de spelat i sedan laget bildades.
”Det är upprörande att se de två ikoniska spelarna, som under femte säsongen var en del av Origen som var en ostoppbar kraft, lämna oss. Tillsammans har vi uthärdat många motgångar men även tagit stora segrar. Vi tackar sOAZ och Amazing innerligt för att de gett sitt bästa oavsett omständigheterna.”, skriver laget i ett uttalande.

”Allt måste ta slut”

Amazing ser nu fram emot att utvecklas som spelare på egen hand.
”Efter att ha varit med i Origen under två år, genom vått och torrt, känner jag mig till slut bekväm med att lämna projektet. Origen plockade upp mig när andra lag inte såg mitt värde och jag måste tacka dem för att de gav mig chansen att spela bland fantastiska spelare som hade mycket större erfarenhet än jag, så jag kunde växa. Men allt måste ta slut och jag tror det är dags att röra på sig och tillåta både mig själv och Origen att växa oberoende av varandra.”, säger han i det officiella uttalandet.

Origen kommer nu hålla tryouts för att hitta ersättare. Läs mer om dem på Origens sajt.