Superstjärnan lämnar sitt kinesiska lag

E-SPORT

Före detta League of Legends-världsmästaren Cho ”Mata” Se-hyeong lämnar RNG och återvänder till Sydkorea.
Det framgår i en post stjärnan gjort på sin Facebooksida.
”Jag är bekymrad över min hälsa och vill väldigt gärna spela i Korea”, skriver han.

Efter att ha vunnit Worlds 2014 med Samsung White värvades supporten Cho ”Mata” Se-hyeong till kinesiska Royal Never Give Up. Men nu ser äventyret där ut att vara över, efter att Mata gått ut på sin Facebook och berättat om sin längtan att återvända till hemlandet.
”Jag kommer lämna RNG i slutet av säsongen. Det har varit två tuffa år som både var en ny startpunkt men som också innehållit mycket funderingar kring hur jag skulle förbättra mig som spelare samtidigt som vi vann nationella turneringar och tävlade internationellt.”, skriver Mata.

Vann vårsplitten med RNG

Under tiden i RNG vann Mata och laget vårsplitten 2016 och kom tvåa under sommaren. De blev utslagna av blivande världsmästarna SKT i kvartsfinalen av årets Worlds-turnering. Nu menar stjärnan att han kanske hindrat sina lagkamrater från att uppnå deras potential.
”De behöver fortfarande mig för att prestera, men å andra sidan tror jag att jag blockerat deras kunskap och begränsat deras frihet för mycket. Jag tror det var rätt beslut att bry mig mer om dem än på mig själv, men det betydde att jag inte kunde fokusera på mitt eget spelande.”

”Laget ville att jag skulle stanna”

Mata verkar också ha lidit fysiskt under tiden i Sydkorea, då han nämner att han inte mår bra.
”Laget ville att jag skulle stanna och de har stöttat mig för att jag skulle göra det. Men jag är bekymrad över min hälsa och vill väldigt gärna spela i Sydkorea.”

Även landsmännen Kim “Deft” Hyuk-kyu och Heo “Pawn” Won-seok väljer att vända hemåt från Kina efter årets säsong. Det är ännu oklart i vilket lag Mata kommer hamna.