”Det känns grymt att vara tillbaka i huset”

TSM tar tillbaka legendariske ADC:n som inhoppare

1 av 2
WildTurtle återvänder till TSM för IEM Oakland.
E-SPORT

Efter Worlds meddelade Team SoloMids ADC Yiliang ”Doublelift” Peng att han tar en paus från professionellt spel nästa säsong.
Nu har laget utsett ersättaren inför turneringen IEM Oakland som spelas i helgen: Jason ”WildTurtle” Tran.
”Att spela med WildTurtle kommer ge hela teamet en bild av hur det kommer bli att spela utan Doublelift”, säger lagets fixstjärna Søren ”Bjergsen” Bjerg.

League of Legends-laget Team SoloMid floppade i årets Worlds och blev utslagna redan i gruppspelet. När säsongen tog slut kom nästa slag för organisationen då ADC:n Yiliang ”Doublelift” Peng meddelade att han bränt ut sig och kommer stå över nästa säsong av LCS.

”Många minnen kommer tillbaka”

TSM startade då en intensiv jakt på ersättare inför turneringen IEM Oakland som drar igång 19 november. Nu har laget hittat en fullgod inhoppare inför turneringen: Återvändande Jason ”WildTurtle” Tran, som vunnit ett flertal splits med TSM och som var med när laget tog hem IEM Katowice i mars förra året.
”Det känns grymt att vara tillbaka i huset, många minnen kommer tillbaka. Det känns nästan som hemma”, säger han i en YouTube-video.

”Jag var bara hemma i Toronto och spelade solo queue. TSM behövde en inhoppare för IEM så jag bestämde mig för att komma och spela eftersom jag är free agent.”, fortsätter WildTurtle, vars kontrakt med Immortals gick ut tidigare i höstas.

”Vi har inte tränat regelbundet”

Lagets största profil Søren ”Bjergsen” Bjerg menar att WildTurtle kommer ge dem bra förutsättningar i den fortsatta jakten på en ny ADC.
”Trots att hela laget är ringrostigt då vi inte tränat regelbundet innan IEM kommer det ge hela teamet en bild av hur det kommer bli att spela utan Doublelift när vi spelar med WildTurtle. Det kommer göra framtida diskussioner om vilken AD vi ska ha lättare, för vi kommer se var de skiljer sig åt.”, säger Bjergsen.

”Jag hoppas vi vinner”

Oavsett hur det går under IEM är det alltså inte klart hur framtiden ser ut för TSM och WildTurtle.
”Jag har inte bestämt hur jag ska göra, varken jag eller laget har bestämt oss. Jag ska spela i turneringen och se hur det går. Jag hoppas vi vinner och hoppas fansen hejar på oss”, säger Tran.
Samtidigt som beskedet om WildTurtle går TSM ut och meddelar att de förlänger kontrakten med Svenskeren och Hauntzer. De nya kontrakten gäller till slutet av 2017.

FAKTA

Team SoloMid

Kevin ”Hauntzer” Yarnell
Dennis ”Svenskeren” Johnsen
Søren ”Bjergsen” Bjerg
Jason ”WildTurtle” Tran
Vincent ”Biofrost” Wang

Lagen under IEM Oakland:
Flash Wolves
INTZ
Unicorns of Love
Chiefs
Team SoloMid
Longzhu Gaming

ARTIKELN HANDLAR OM