”Miniraser” klar för WCS Premier League

1 av 2
Viktor "Miniraser" Malmberg. Foto: Rakaka.se
E-SPORT

Sverige har fått ännu en representant i Starcraft 2 World Championship Series Premier League.

Detta efter att Viktor "Miniraser" Malmberg psykade ut motståndaren Yoan "ToD" Merlo och vann kvalmatchen med 3-2 i kartor.

– Bra att jag fick honom arg i början så han kom av sig i spelet senare i serien, säger ”Miniraser”.

Som andre svensk, efter Johan ”Naniwa” Lucchesis kval, är Viktor "Miniraser" Malmberg nu klar för Premier League-spel i WCS.

Kvalmatchen mot franske Yoan "ToD" Merlo blev en utdragen historia där första kartan Yeonsu drog ut över en timme, på grund av ”Minirasers” nyttjande av Swarm hosts.

– Han försökte göra en all-in som inte dödade mig. Sedan drog jag ut på matchen med Swarm hosts så det tog en timme. Han gillar inte långa matcher så det var kul att få honom tiltad i början.

”Visste vad han sysslade med”

Sedan vann spelarna varannan karta fram till avgörandet, där ”Miniraser” fick avgörande tips från lagkompisen Kevin "Harstem" de Koning, som baserat på de tidigare kartorna förutspådde att ”Tod” skulle satsa på en 4 gate all-in med Immortals.

– Jag höll koll på den taktiken, och när jag sedan visste vad han sysslade med var det lätt att köra därifrån, säger ”Miniraser”.

De utdragna matcherna blev föremål för diskussioner på Reddit, där man klagade på sega och tråkiga matcher mellan Protoss och Zerg. Något ”Miniraser” slår ifrån sig.

– Så länge de inte är grand masters är det tramsigt när de ska hålla på och gnälla. Ingen spelar för att det ska vara kul att titta på. Man kör det som har högst vinstchans. Men det var extra bra att ”Tod” blir förbannad lätt, när jag fick honom arg i början kom han av sig i spelet senare i serien.

Det var fler svenskar som nästan kvalade till Premier League men föll på målsnöret. Hur ser du på att så många spelare är på väg uppåt?

– Om det är svenskar spelar ingen roll. Jag vill helst att jag och ”Zanster” (lagkamraten i Fnatic, Anton Dahlström) ska vara bra, sedan kan de andra vara hur dåliga som helst. Fick jag välja hade jag och ”Zanster” varit de enda bra svenskarna.

”Nöjd med topp åtta”

Nu blickar ”Miniraser” fram emot sin första säsong någonsin i Premier League, men har blygsamma mål för 2014.

– Topp åtta hade jag varit nöjd med, men jag får sikta mot topp 16. Det är ganska många koreaner med, så det blir tungt.

Kommer du satsa på något speciellt sätt, spela mer till exempel?

– Jag har spelat mycket hela tiden, tror inte det går spela mer utan att det går åt fel håll och man sover mindre. Men jag har blivit bättre hela tiden. Har varit ganska bra ett tag men haft oflyt, kul att det äntligen går åt mitt håll och att resultaten börjar komma.

ARTIKELN HANDLAR OM