”Morrow” efter holmgången: Kändes hur bra som helst

1 av 3
E-SPORT

Stefan ”Morrow” Andersson är klar för SM-finalen i Starcraft 2. Men det krävdes en riktig rysare mot lagkamraten Joacim ”Runa” Persson för att säkra platsen.

– Jag är förvånad att det funkade, säger han.

Den fjärde matchen mellan lagkamraterna Joacim ”Runa” Persson och Stefan ”Morrow” Andersson hör till de mer rafflande som skådats under SM-kvalen. ”Morrow” försökte tidigt göra slut på motståndaren och drog till och med ut sina arbetare till ”Runas” bas för att sätta spiken i kistan.

– Jag var hundra procent säker på att jag hade vunnit då. Men han hade ett bra försvar och en fjärde bas så då insåg jag hur långt efter jag låg.

”Trodde jag skulle förlora”

Gång på gång försökte ”Morrow” avsluta den avgörande kartan men ”Runa” vägrade ge upp. Det hela kulminerade i ett base race där ”Morrow” förstörde de flesta av motståndarens byggnader. Men inte ens då gav ”Runa” upp. Med sina sista resurser lyckades han bygga en ny Nexus och försvarade den med tänder och klor.

– Efter jag hade dödat hans bas trodde jag att jag skulle förlora, eftersom hans armé var större trodde jag han skulle kunna splitta den och både försvara sin nya bas och förstöra min bas. Men när jag scannade Nexusen såg jag att det var tomt. Det kändes hur bra som helst.

Såg chockad ut

”Morrow” flög in sina medevacs fullastade med enheter och kunde slå ut ”Runas” sista hopp. Slutsiffrorna skrevs 3-1. Efter segern såg ”Morrow” i det närmaste chockad ut där han satt och höll sig för munnen i flera minuter.

– Jag är förvånad att det funkade, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM